– Det var i Kongsberg det startet

Ådne Skurdal fra Flesberg ble nylig kåret til «NHO Reiselivs Unge Ledertalent» 2018.

Ådne Skurdal fra Flesberg ble nylig kåret til «NHO Reiselivs Unge Ledertalent» 2018. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ådne Skurdal fra Flesberg ble nylig kåret til «NHO Reiselivs Unge Ledertalent» 2018.

DEL

– Jeg husker som om det var i går da jeg tidlig på 2000-tallet satt ved resepsjonen på Quality hotell Grand Kongsberg på intervju med Heidi Olsen. Det eneste jeg tenkte på var hva mamma hadde sagt om at jeg måtte huske å servere maten fra høyre side, forteller Ådne Skurdal (34).

Han er hotelldirektør ved Quality Hotel Strand Gjøvik, og ble onsdag tildelt prisen «NHO Reiselivs Unge Ledertalent» for 2018.


LES OGSÅ: – Hvis det fortsetter slik, vil det ikke være nok vann til alle

– Ekstremt stolt

– Jeg er ekstremt stolt for det var mange dyktige nominerte. Jeg holdt en knapp på Dan Steffen Aasen i Døgnvillgruppen, men ble veldig glad for at jeg fikk prisen, sier en ydmyk og stolt Skurdal.

Han er opprinnelig fra Flesberg, men hotellveien har tatt han via studier i USA, Gardermoen, Kongsberg og nå sist Gjøvik.

Her har han snudd negativt til pluss, noe som har vært en lang prosess. De første halvannet årene i Gjøvik var vanskelige.

– Resultatene gikk jo ikke min vei i starten, det var nesten konkurs da jeg startet med akkumulasjon på – 10 millioner. Men så begynte det endelig å snu i 2015, det har gått mye tid og arbeid inn i den jobben, forteller Skurdal.

LES OGSÅ: Raumyr feide resten av skolene av banen

Startet som servitør

Skurdal er opptatt av å motivere andre som ønsker å komme inn i hotellbransjen til å satse. Han ser tilbake på tiden i Kongsberg med gode minner, det var her reisen startet.

– Man må bare sette seg en målsetting. Det handler om å gjøre det beste man kan i nuet. Alle kan komme dit jeg er i dag, jeg startet jo som servitør på Grand i Kongsberg jeg og.

Skurdal mottok prisen foran 500 deltakere på NHO Reiselivs årskonferanse i Sørlandshallen i Kristiansand onsdag.

Skurdal mottok prisen foran 500 deltakere på NHO Reiselivs årskonferanse i Sørlandshallen i Kristiansand onsdag. Foto:

Spennende tider fremover

Hovedmotivasjonen hans er hele veien å gjøre hotellet lønnsomt og sikre arbeidsplasser. Skurdal er stolt over å inkludere flyktninger, tidligere rusmisbrukere og mennesker som ellers har hatt det vanskelig i livet en arbeidsprøving og samarbeid.

– Det er givende å kunne bidra til samfunnet på den måten. Man kan gjøre godt samtidig som man gjør det bra, sier han.

Nå skal Skurdal fremover arbeide mer sentralt, og har hatt flere turer tilbake til Kongsberg i den siste tiden. Han er visekonsernsjef med ansvar for all drift på hotell- og restaurantkonserngruppen Haut Nordics hoteller og restauranter, som drifter blant annet på Kongsberg.
 

LES OGSÅ: Kliner til med utekonsert i godværet

Fra synkende skip til flaggskip

«Ådne Skurdal har bred ledererfaring og kan vise til strålende økonomiske resultater. Han utmerker seg ved å ha snudd et synkende skip med bare røde tall til et flaggskip i sin region. Vinneren har, tross sin unge alder, utpreget pågangsmot og er uredd i sine satsinger», skriver juryen i sin begrunnelse.

I tillegg trakk juryen også fram prisvinnerens oppfinnsomhet.

«Han utmerker seg ved å ta i bruk utradisjonelle virkemidler for å trekke trafikk fra Oslo, til glede ikke bare for sin egen bedrift, men for hele Gjøvikregionen. Han var blant annet initiativtaker til «Pendlerrennet» – verdens lengste skirenn fra Gjøvik til Oslo – et resultat av et samarbeid mellom en skiinteressert hotelldirektør, en engasjert reklamemann og en fremoverlent turistsjef», skriver juryen.

LES OGSÅ: Elisabeth og Emil må jage elg flere ganger daglig

Artikkeltags