Skjøt mot flere hus

Foto:

Av , og
Artikkelen er over 4 år gammel

Politiet har fortsatt ikke fått tak i vedkommende som har skutt med hagle mot hus og biler i distriktet i løpet av helga. Natt til søndag fikk de melding om flere tilfeller, denne gangen i området Kongsgårdmoen og Skollenborg.

DEL

Ukjente skjøt mot minst tolv ulike steder i Kongsberg, Hvittingfoss, Passebekk og flere steder over gresa til Telemark og Vestfold natt til lørdag og natt til søndag. Et skudd gikk gjennom veggen der en eldre dame vanligvis sover.

Flere tilfeller

– Hun fortalte at hun vanligvis sover i første etasje der kulene gikk gjennom veggen, så man kan bare tenke seg hvor alvorlig dette kunne vært dersom hun ikke sov oppe denne natten, sier operasjonsleder Trond Egil Groth, operasjonsleder for politiet i Søndre Buskerud lørdag.

Natt til lørdag våknet et eldre ektepar i Hvittingfoss av to smell, som viste seg å være skudd på et av vinduene i huset. Vinduet ble knust, og en mørk pickup ble observert da den kjørte av gårde.

Natt til søndag fikk politiet nye meldinger om at det var hørt skudd i området Kongsgårdmoen/Skollenborg. Politiet rykket ut og kjørte rundt i området, men har verken sett eller hørt noe.

– Alvorlig

– Det har blitt observert en mørkfarget pickup med veltebøyler i krom og med  lyskastere på taket i området. Det har blitt gjort hærverk i området fra Passebekk til Svarstad, og vi tar dette svært alvorlig. Første skyteepisode ble rapportert om klokken 05.37, opplyser operasjonsleder Groth.

Foto:

Ønsker tips

Politiet opplyser at det har blitt utført skadeverk flere steder langs området Passebekk til Svarstad.

– Vi har funnet skuddmerker flere steder. Blant annet på søppelkasser, en gravemaskin og to hus, opplyser Groth.

Politiet ser alvorlig på saken, og har søkt etter bilen uten å ha funnet den. De ønsker tips fra publikum som har sett eller hørt noe på telefon 02800.

– Folk er redde, og vi ser svært alvorlig på dette. Det ser rett og slett ut til at noen har lekt seg med en hagle i området og begått hærverk i stor skala. Det ser ikke ut som det er snakk om at de som har blitt utsatt for skytingen har noen tilknytning til hverandre. Vi ser på det som ren vandalisme, og skadeverk, sier han.

– Vi har ingen konkret person i kikkerten. Politiet har vært på alle åstedene, avhørt vitner og funnet spor og patronhylser. Vi tar gjerne imot tips, sier han.

LES OGSÅ: Tre til sykehus etter frontkollisjon

LES OGSÅ: Alvorlig skadd i MC-ulykke

LES OGSÅ: Stengte deler av Teknologiparken

Artikkeltags