Får du denne e-posten fra «IKEA» må du slette den

SVINDELFORSØK: Har du fått denne undersøkelsen tilsendt? IKEA advarer på det sterkeste mot å besvare, for dette er nok et svindelforsøk.  Foto: Foto: Scanpix/skjermdump

SVINDELFORSØK: Har du fått denne undersøkelsen tilsendt? IKEA advarer på det sterkeste mot å besvare, for dette er nok et svindelforsøk. Foto: Foto: Scanpix/skjermdump

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Nordmenn har de siste dagene opplevd å få e-poster fra «IKEA» hvor det står at dersom du deltar i en undersøkelse, mottar du et gavekort på 2000 kroner.

DEL

(Telemarksavisa) [Side3.no] - Nei, dette er ikke en undersøkelse fra oss, bekrefter kommunikasjonsrådgiver i «IKEA», Siv Egger Westin til Nettavisen lørdag.

De ble gjort oppmerksomme om svindelforsøket fredag, og jobber nå med å kartlegge omfanget av svindelen.

- Heldigvis har de som har kontaket oss umiddelbart forstått at dette ikke er en ekte undersøkelse,og det er vi glade for, sier Westin.

Hun mener at folk flest er mye mer oppmerksomme på slike henvendelser enn før.

- Og i dette forsøket var i tillegg språket overraskende godt, og da er det lettere å tro at det er legitimt, påpeker hun.

- Hvordan kan kunder dobbeltsjekke dette selv dersom de er usikre?

- IKEA sender aldri slikt ut bare på mail. Dersom vi har en kampanje, konkurranse eller undersøkelse vil du alltid finne informasjon om denne på våre nettsider, og på sosiale medier som Facebook, understreker Westin.

Artikkeltags