Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg er i mot krig

Artikkelen er over 18 år gammel

– Jeg er i mot krigen, sier Bjørn Tore Ødegården.

– Krig er aldri noe god løsning på en konflikt. Her har man ikke gått løpet fult ut i forhold til å finne andre løsninger. Det er svært delte meninger i verdenssamfunnet om dette som USA nå gjør.
– Du har i dagen fått krigen rett inn i fanget gjennom tv-ruta, hvilket inntrykk gjør dette på deg?
– Det er vanskelig å si hva som er virkelig og hva som er propaganda av det som vi har fått servert i dag, men det som er helt sikkert er at vi i løpet av kort tid kommer til å få se helt tragiske ting. Krig er forferdelig og her er det mange uskyldige skjebner som kommer til å bli vist fram på skjermen.
– Hvordan bør Norge forholde seg videre?
– Norge har sag sitt, og bør fortsatt holde fast ved at folkeretten må følges, og at det ikke foreligger noe mandat til noe maktbruk fra FN. Det er dramatisk, som det jo har kommet kraftige reaksjoner på fra mange andre land. Jeg synes det er viktig at Norge sier klart i fra.
– Blir det noe mer eller midre terror i verden etter dette?
– Det er klart dette fyrer oppunder alle som fra før av måte ha en torn i øyet i forhold til USA, og dette gjør det jo generelt mye mer utrygt i verden. Jeg tror folks reisevaner i tida framover kommer til å bli dramatisk lagt om. Det skulle ikke foundre meg om det siste tiåret vil framstå som den tiden det var størst bevegelsesfrihet i verden. Nå strammes grepet i forhold til bevegelseskontroll på den ene siden, på den annen side skremmes folk fra å reise fordi det er en stor terrortrussel.

Kommentarer til denne saken