Vil ha ny vinterfestival i 2015

Folkefest: Kongsberg Vinterfestival med hoppet på Nybrua ble en folkefest med 5.000 publikummere. FOTO: JAN STORFOSSEN

Folkefest: Kongsberg Vinterfestival med hoppet på Nybrua ble en folkefest med 5.000 publikummere. FOTO: JAN STORFOSSEN

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Men det blir ikke hopp på Nybrua i 2015.

DEL

Kongsberg Vinterfestival ble en kjempesuksess, der rundt 5.000 publikummere møtte opp for å se hopping på Nybrua. Nå er ildsjelene i gang med planene for ny folkefest i 2015.


– Det blir ikke helt som i vinter, men vi ønsker å være med på å skape en vinterfest til neste år også, sier Roger Kjenås og Magnus Askeland i Isachsen Entreprenør.

Vinterens folkefest med hoppet på brua ble mye mer omfattende enn gutta hadde drømt om på forhånd. Resultatet ble uansett en kjempedugnad, der rundt 80 bedrifter bidro med 4,5 millioner kroner og skapte en gedigen folkefest i Kongsberg sentrum.

Se bilder og video fra Vinterfestivalen!

Kjempedugnad

– Hadde vi visst hva vi gikk til så er jeg usikker på om det hadde blitt noe, smiler Kjenås.

– Uten ja-mentaliteten og innsatsen fra alle sponsorene hadde ikke dette vært mulig. Det har blitt mye fokus på oss, men det er summen av alle bidragene som gjorde det til en suksess.

LES OGSÅ: - Dette var helt Kongsberg

Ny rolle

Isachsen Entreprenør brukte alene rundt én million på årets vinterfestival. Neste år vil de også bidra, men på en litt annen måte.

– Vi håper at vi sammen med idrettslagene kan legge til rette for arrangementene. Skiskyting og langrenn i sentrum er foreslått. Vi ønsker også å fortsette med showrenn og barneskirenn. Vi kan bygge arenaer og sørge for snø, men vi håper idrettslagene vil stå som arrangører, sier Kjenås og Askeland.

– Vi håper også at andre vil komme opp med ideer og forslag til hvordan vi kan skape en ny folkefest under neste års vinterfestival. Vi er uansett avhengig av en stor dugnad.

Snowstock

Olav Bjella Stavn hadde drømmen og ideen til hoppet på Nybrua. Nå vil gjengen bak Snowstock igjen fokusere på «kjernevirksomheten» og aktivitetene i Funkelia første helga i mars.

– Vi fikk til det vi drømte om og sammen med alle bidragsyter skapte vi en kjempefest i sentrum, sier Olav Bjella Stavn.

– Men vi kan ikke gjøre dette hvert år. Kommende vinter er vi i Snowstock mer opptatt av å bygge videre på det vi har jobbet med i mange år. Vi håper å få til et stort freestyle-arrangement i Funkelia med TV-dekning. Mer kan jeg ikke si foreløpig, sier Bjella Stavn.

Planlegging

– Vi vil også videreutvikle Barnivalen og aktiviteter for hele familien. Men vi skal selvfølgelig bidra til det som skjer i sentrum også.

Det ble lagt ned tusenvis av dugnadstimer for å bygge hoppet på Nybrua. Den påfølgende helga med Snowstock i Funkelia ble en liten sportslig og publikumsmessig nedtur etter folkefesten i sentrum.

– Det ble kanskje litt for mye på kort tid for publikum, og vi som arrangører ble dyktig slitne. Det er en erfaring vi må ta med oss videre, avslutter Bjella Stavn.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags