- Dronningen bemerket bergmannsdrakta mi

Thomas Fosen, Vidar Lande, Eli Hovd Prestegården og Dag Lislien.

Thomas Fosen, Vidar Lande, Eli Hovd Prestegården og Dag Lislien. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Ordførerne i Kongsberg og Numedal har hatt en stor dag i dag. Og dronning Sonja bemerket antrekket til Kongsberg-ordføreren.

DEL

- Jeg snakket også med Haakon og Mette-Marit, forteller Kongsberg-ordfører Vidar Lande.

Alle ordførerne er invitert til arrangementer i hovedstaden i anledning grunnlovsjubileet.

I dag har de blant annet vært på mottakelse på slottet. Vidar Lande stilte i bergmannsdrakt, mens Numedalsordførerne stilte i flotte bunader.

- Jeg forkarte Sonja litt om bergmannsdrakta og ordførerkjedet, som er laget på Mynta, forteller Lande.

Samferdsel var et tema han snakket med kronprinsparet om. At det snart blir ny vei til Kongsberg og over Bogstrandhøgda i Rollag hvor de kjører når de skal på hytta i Nore og Uvdal.

Under middagen holdt Kongen tale for de rundt 400 ordførerne og byrådslederne.

- Jeg har aldri vært på slottet før, så dette var en opplevelse, sier Lande.

Slottet var pyntet til fest og og folk sto oppmasjert og hilste høflig.

I går var ordførerne på Stortingets jubileumsutstilling, i tillegg til middag i Oslo rådhus på kvelden.

Her er dagens program i Oslo:

Torsdag:
  • 10.00: KS’ demokratilunsj i Det Norske Teatret
  • 11.30: Ordførermarsj fra det Norske Teatret til Stortinget. KS-leder Gunn Marit Helgesen og Oslos ordfører Fabian Stang leder samlet marsj til Stortinget.
  • 12.00: Stortingets jubileumsmøte overføres på storskjerm. Ordførerne har et eget område på Eidsvolls plass med god utsikt til storskjermen.
  • 13.00: Jubileumsfesten for publikum på Eidsvolls plass. Stortinget inviterer til folkefest på Eidsvolls plass torsdag 15. mai for å feire Grunnlovens 200-årsjubileum. Programmet starter med visning av bunader og folkedrakter. Det omfatter en rekke kulturelle bidrag som alle vil være knyttet til temaer som Grunnlovens betydning, folkestyrets utvikling gjennom 200 år, nordisk fellesskap og barn og unges stemme i demokratiet.
  • 13.45: Ordførermarsj opp Karl Johans gate til Det kongelige slott. Anført av KS-leder Gunn Marit Helgesen og Oslos ordfører Fabian Stang. På Slottsbakken vil det bli tatt offisielt bilde av ordførerne.
  • 14.15-14.45: Inngang til mottakelse på Det kongelige slott. (OBS: Ordførerene må huske å ta med invitasjonskortet som er sendt.)
  • 16.30: Mottakelsen avsluttes.

Artikkeltags