Møtte elever som var med i miljøstreiken

KLIMAMØTE: Ordfører Kari Anne Sand syntes det var nyttig å møte elvene fra Skrim, Tislegård og Vestsiden i forrige uke.

KLIMAMØTE: Ordfører Kari Anne Sand syntes det var nyttig å møte elvene fra Skrim, Tislegård og Vestsiden i forrige uke. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Elever har gitt Kongsberg-ordføreren råd i miljøspørsmål.

DEL

Kari Anne Sand hadde møte med representanter for elevene ved ungdomsskolene Skrim, Vestsiden og Tislegård, som alle deltok i klimastreiken den 22. mars.

Bakgrunnen for møtet var å lytte til elevenes innspill på hva kommunen kan gjøre av tiltak for å bedre klimaet.

Les også: Barn og unge streiket for miljøet – flere hundre møtte opp i Kongsberg

Kollektivtilbud

– Elevrepresentantene hadde mange god refleksjoner og tanker om hva som kan gjøres. Ikke bare av samfunnet og kommunen, men også av dem selv, forteller Sand.

Noe av det som ble dratt fram som viktig, var å få på plass bedre kollektivtilbud. Både bedre togforbindelse i retning Oslo og bussforbindelse innad i kommunen. Bedre gang/sykkelveinett, blant annet til Jondalen og Bevergrenda, var også et ønske, nettopp for at ungdommen kan bruke sykkel mer.

Les også: Kongsbergmann arrestert for hatkriminalitet

Resirkulering

De hadde også et ønske om at kommunen la bedre til rette for kildesortering av søppel, både ved skolene og i det offentlige rom.

Et eksempel de kom med, var å legge til rette for at det var beholdere for plast/glassflasker i sentrum, slik at de kan resirkuleres. 

–  Jeg er veldig glad for elevenes samfunnsengasjement, og arbeidet for et bærekraftig samfunn og klimaspørsmål er en viktig sak å være engasjert i, sier ordfører Kari Anne Sand. 

Hun noterte seg mange innspill som hun vil følge opp framover.

Les også: Fikk 50.000 kroner i bot for promillekjøring

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken