Jan Otto Myrseth blir ny biskop i Tunsberg bispedømme

Jan Otto Myrseth blir ny biskop i Tunsberg bispedømme, som dekker Vestfold og Buskerud fylker. Her er han fotografert under en minnegudstjeneste i brannruinene til Hønefoss kirke i 2010.

Jan Otto Myrseth blir ny biskop i Tunsberg bispedømme, som dekker Vestfold og Buskerud fylker. Her er han fotografert under en minnegudstjeneste i brannruinene til Hønefoss kirke i 2010. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Domprosten i Bergen, Jan Otto Myrseth (61), er tilsatt som ny biskop i Tunsberg bispedømme.

DEL

Han overtar etter Per Arne Dahl, melder NTB onsdag.

– Vi gratulerer Jan Otto Myrseth som ny biskop, og vi gratulerer Tunsberg bispedømme og Den norske kirke med ny biskop. Han har et bredt votum i ryggen og er sterkt ønsket som biskop, sier leder i Kirkerådet, Kristin Gunleiksrud Raaum.

– Jeg er ydmyk og takknemlig for den tilliten som er vist meg og gleder meg til å ta fatt som biskop i Tunsberg, sier Myrseth i en pressemelding.

(Saken fortsetter under bildet)

Per Arne Dahl gir stafettpinnen videre til Jan Otto Myrseth.

Per Arne Dahl gir stafettpinnen videre til Jan Otto Myrseth. Foto:

Et knapt flertall av biskopene ønsket Myrseth som ny biskop i Tunsberg. Myrseth fikk sju førstestemmer i avstemningen, mens domprosten i Tønsberg, Kjetil Haga, fikk fem førstestemmer.

Tunsberg bispedømme dekker Vestfold og Buskerud fylker, og det har vært stort engasjement over hvem som skal overta når Per Arne Dahl gir seg som biskop til sommeren.

Dahl har vært biskop i Tunsberg bispedømme i fire år.

LES OGSÅ:

Artikkeltags