Stordalen ønsket velkommen til EAT

EAT Stockholm Food Forum startet mandag i Stockholm. Gunhild Stordalen (t.v.) åpner konferansen som også gjester kronprinsesse Victoria av Sverige mandag og kronprinsesse Mette-Marit (t.h.) tirsdag.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

EAT Stockholm Food Forum startet mandag i Stockholm. Gunhild Stordalen (t.v.) åpner konferansen som også gjester kronprinsesse Victoria av Sverige mandag og kronprinsesse Mette-Marit (t.h.) tirsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Gunhild Stordalen fra Kongsberg, virket veldig fit-for-fight da hun åpnet årets EAT-konferanse i Stockholm, mandag formiddag.

DEL

Stockholm : -Jeg håper dere tar med dere enda større ideer hjem igjen, sa Gunhild Stordalen da hun ønsket velkommen til åpningen av EAT-konferansen i Stockholm mandag.

Hun sa også i sin åpningstale at legene hennes hadde frarådet henne å lede enda en EAT-konferanse, men at hun valgte å gjøre det likevel fordi miljøsaken er så viktig.

– Dette er ikke en konferanse hvor dere kan lene dere tilbake, se på noen power point-presentasjoner og utveksle forretningskort. Vi forventer at dere tar med deres egne ideer, og forhåpentligvis kan dere ta med dere enda større ideer, partnerskap og planer hjem igjen, sa Stordalen i åpningstalen.

Den to dager lange konferansen får mange celebre gjester i år. Blant dem kronprinsessene Mette-Marit og Victoria og TV-kokken Jamie Oliver. Ifølge EAT er det påmeldt dobbelt så mange pressefolk som i fjor.

Kjendispressen har lenge spekulert i at Gunhild og kronprinsessen har utviklet et nært vennskap i løpet av perioden Gunhild har vært syk.

Selv om Stordalen ikke har bekreftet vennskapet ennå, så var det ingen tvil om at de har svært god kontakt i bildene som ble tatt av de to før Stordalen gikk på scenen for å åpne årets konferanse.

Les også et tidligere intervju med Laagendalsposten: Gir seg ikke så lett

– Koalisjon av de modige

Til en fullsatt konferansesal ønsket Stordalen alle de ulike gruppene velkommen. Akademikerne og vitenskapsfolkene, næringslivsrepresentantene og politikerne. Og kokkene, som skal lære oss alle hvordan fremtidens mat smaker. Som kan hjelpe til å dulte oss i riktig retning slik at vi som forbrukere tar bedre beslutninger om mat i våre egne liv.

– Sammen kan vi utgjøre en koalisjon. Ikke bare en koalisjon av de villige, men også av de modige og fremovertenkende. Verden trenger dette mer enn noensinne, sa Stordalen.

Les også: Gunhild Stordalen legges inn etter tilbakefall

Rundebordssamtale

Målet med EAT-konferansen er å finne løsninger for økt bærekraft i matproduksjon og verdens matsystemer, økt matsikkerhet og sunt kosthold.

– Vi må jobbe sammen. Verden trenger ikke en løsning som kommer ovenfra og ned, og vi har ikke tid til å vente på et svar som vokser fram oppover. Det verden trenger, er en rundebordssamtale. Og EAT er det bordet, sa Stordalen.

Les også: Gunhild Stordalen til TV2: – Jeg har fått et alvorlig tilbakefall

Artikkeltags