Kongsberg Gruppen: – Både hektisk og begivenhetsrikt

Omsetningen i andre kvartal falt fra 3,7 til 3,5 milliarder kroner for Kongsberg Gruppen. Samtidig økte resultatet før skatt fra 72 til 114 millioner kroner.

DEL

Kongsberg Gruppen legger i dag fram tall fra 2. kvartal. Et kvartal der inntektene falt, slik som i første kvartal, fra 3,73 til 3,53 milliarder kroner, målt mot samme periode i fjor, skriver e24.no, samtidig som brutto driftsresultat økte.

I pressemeldingen legger KOG vekt på at de kan se tilbake på et begivenhetsrikt kvartal med viktige avtaler og sterk ordreinngang.

Sjømålmissilet Naval Strike Missile (NSM) ble valgt av US Navy til «Over the Horizon»-programmet, og det ble signert kontrakt med Malaysia for leveranse av NSM. Joint Strike Missile (JSM) passerte i mars siste test i utviklingsfasen og påbegynner nå integrasjonsfasen til F-35. I kvartalet signerte konsernet også avtale om leveranse av JSM-testmissiler til Forsvarsmateriell til en verdi av 700 millioner kroner.

Resultatene presenteres på en pressekonferanse klokken 08.15 – følg overføringen her!

Fakta om Kongsberg Gruppens resultat:

Nøkkeltall fra Kongsberg Gruppens resultat for andre kvartal 2018. Tall for andre kvartal 2017 i parentes.

  • Driftsinntekter: 3.525 millioner kroner (3.733 millioner kroner)
  • Driftsresultat (EBITDA): 241 millioner kroner (207 millioner kroner)
  • Resultat før skatt: 114 millioner kroner (72 millioner kroner)

Viktig oppkjøp

I tillegg øker produksjonstakten i det amerikanske F-35-programmet, og i kvartalet ble det signert kontrakt verdt 525 millioner kroner for leveranse av strukturdeler til det nye kampflyet.

Også Kongsberg Maritime hadde god ordreinngang, skriver Kongsberg Gruppen i pressemeldingen, og det ble blant annet signert avtale med Equinor for leveranser til fase to av feltutbyggingen av Johan Sverdrup-feltet.

Også oppkjøpet av Rolls-Royce Commercial Marine fra Rolls-Royce PLC har vært en viktig hendelse siste kvartal.

LES OGSÅ: KOG: Lavere aktivitet innen forsvar

– Godt rustet

– Vi har vært gjennom et både hektisk og begivenhetsrikt kvartal. Kongsberg Maritime viser underliggende forbedring i marginene og rapporterer god ordreinngang. Kongsberg Defence & Aerospace leverer nok et kvartal med sterke marginer og har samtidig vunnet flere viktige kontrakter. Oppkjøpet av Rolls-Royce Commercial Marine vil styrke vår konkurransekraft i det maritime marked som har vært svakt de senere årene, men som nå viser enkelte tegn til bedring, spesielt innenfor ettermarkedet. Vi har noen hektiske år foran oss, nye posisjoner skal sikres, kontrakter skal vinnes og leveres, og oppkjøp skal sluttføres og deretter integreres. Jeg er trygg på at vi er godt rustet og klare til å ta fatt på dette,» sier Geir Håøy, konsernsjef i Kongsberg Gruppen.

Artikkeltags