Strengere fengselsstraff for den tidligere KOG-sjefen

Artikkelen er over 1 år gammel

Den tidligere salgssjefen for Kongsberg Defence Communications i Øst-Europa ble i Borgarting lagmannsrett på ny dømt for grov utroskap, grov selvvask og grovt skattesvik.

DEL

Han ble dømt til 4,5 års fengsel, to år av det betinget, i Asker og Bærum tingrett i oktober 2017. Både den tidligere salgssjefen og Økokrim anket på stedet.

I november 2018 startet ankesaken mot den tidligere direktøren. Nå er den tidligere salgssjefen dømt igjen. Straffen ble på fire år og åtte måneder, opplyser Økokrim. Altså to måneder strengere straff enn den forrige.

Som ved dommen i Bærum og Asker tingrett, er to år av straffen gjort betinget.

Den dømte blir også inndratt ca. 14,7 millioner kroner.

LES OGSÅ: Tidligere KOG-ansatt nekter for svindel

– Grovt misbrukt sin tillit

59-åringen «har i en periode på over sju år ved flere anledninger på en utspekulert og fordekt måte grovt misbrukt den tillit han hadde i kraft av sin stilling», og at «betydelige deler av det ledelsen trodde var nødvendige honorar for å vinne kontrakter tilfalt» domfelte, heter det i dommen fra lagmannsretten.

– Et tydelig signal

– Tiltalte er domfelt for alle postene i tiltalen. Dommen er grundig og det fremgår at lagmannsretten i stor grad har sluttet seg til påtalemyndighetens vurdering av bevisene. Dommen sender et tydelig signal om at personer i betrodde stillinger, som bevisst handler i strid med selskapets interesser og uberettiget beriker seg selv eller andre, risikerer betydelig fengselsstraff, samt inndragning av utbytte av den straffbare handlingen, sier konstituert førstestatsadvokat Esben Kyhring i Økokrim til E24 om dommen.

Den tidligere KOG-sjefens forsvarer, Christian Hjort i Advokatfirmaet Hjort DA, sier til E24 at hans klient er skuffet over resultatet og at de nå skal studere dommen nøye.

– Jeg vil vente med å uttale meg om vurderingen av anke fram til jeg har hatt en inngående samtale med klient. Det har jeg ikke hatt anledning til ennå, sier Hjort.

LES OGSÅ:

Artikkeltags