Tidligere har undervannsroboten Hugin 6000 vært brukt i søket etter flyet som forsvant 8. mars 2014.

Flyet hadde tatt av fra Kuala Lumpur i Malaysia og var på vei til Beijing da det forsvant fra radarskjermene en time etter takeoff. 239 mennesker fra 15 nasjonaliteter var ombord i flyet.

Nå skal søkingen etter flyet gjenopptas. Det norskeide skipet Seabed Constructor settes inn i søket sammen med seks undervannsroboter fra Kongsberg Maritime. Det skriver NRK Urix.

Undervannsrobotene skal bevege seg på hver sin side av skipet. Mannskapet på skipet vil koordinere robotene i søket etter flyvraket. Med denne metoden blir det mulig å undersøke et stort område på kort tid, forklarer det amerikanske selskapet som skal lede søket, Ocean Infinity.

Skipet er på plass i Durban i Sør-Afrika. Derfra og til punktet i havet hvor letingen skal foregå, er det ti dagers seiling. På grunn av værforholdene må søket gjennomføres fra januar til mars.

Ocean Infinity har sendt skipet ut på oppdraget selv om noen avtale med malaysiske myndigheter foreløpig ikke er underskrevet. Avtalen skulle vært signert i desember. Den går ut på at Ocean Infinity bare får betalt for oppdraget dersom de finner vrakrestene innen 90 dager fra kontrakten er inngått.

LES OGSÅ: Skal levere miniubåter for 300 mill.