Anne Marie Ottersen fyller 70 år og fremdeles Kongsberg-patriot

Like blid: Anne Marie Ottersen fra Kongsberg er en av Norges mest kjente skuespillere. I dag fyller hun 70. – Kan vi ikke være enige om at 70 er det nye 50? sier hun og ler. FOTO: S. WESETH

Like blid: Anne Marie Ottersen fra Kongsberg er en av Norges mest kjente skuespillere. I dag fyller hun 70. – Kan vi ikke være enige om at 70 er det nye 50? sier hun og ler. FOTO: S. WESETH

Artikkelen er over 5 år gammel

Anne Marie Ottersen flyttet fra Kongsberg som 21-åring fordi hun kom inn på teaterhøyskolen. Men hun synger fremdeles Kongsberg-sangen hver gang hun møter folk hjembyen.

DEL

Den kjente og folkekjære skuespilleren fyller 70 år i dag. Hun legger dermed et 45 år langt liv som fast ansatt skuespiller på Nationaltheatret bak seg.

Men det betyr ikke at hun kommer til å slutte å opptre.

LES OGSÅ: Otters skal danse

Ikke til Kongsberg

Hun er nå aktuell med «Revisoren» på Nationaltheatret. Det er hennes siste oppsetning der før hun blir pensjonist. Men allerede i september reiser hun ut på norgesturné med Brit Elisabeth Haagensli med oppsetningen «Gammel dame er vond å vende». Det er første gang de jobber sammen siden de spilte i Fredrikssons fabrikk på 90-tallet.
Men de kommer ikke innom Kongsberg.

– Nei, det gjør vi ikke. Og det er synd altså, men vi skal opptre i Drammen, sier hun.

Hun har ingen kjempestore planer for bursdagsfeiringen.

– Vi har flere jubileer i familien i år. Jeg fyller 70, mannen min 60 og så har vi sølvbryllup, så det er mye å feire, men det blir ingen store arrangementer. Vi skal samle hele familien i pinsen og feire sammen, forteller hun.

I tillegg blir det så klart en markering med skuespillerkollegaene på Nationaltheatret.

– Det blir nok noe i forbindelse med en forestilling, men ikke noe stort tror jeg, sier den jordnære 70-åringen.

LES OGSÅ: Inntar Hotel Cæsar

Sprek

Da vi møtte henne på Frognerseteren i Oslo hadde hun jogget rundt Sognsvann tidligere på dagen, og hun var like opptatt av å høre nyheter fra hjembyen som vi var av å høre hva hun hadde å fortelle fra et langt og spennende liv.

– Selv om det er lenge, lenge siden jeg bodde i Kongsberg er det jo der jeg hører hjemme, sier hun.
 

Les et stort intervju med henne til helga!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken