Anne Marie Ottersen fyller 70 år og fremdeles Kongsberg-patriot

Like blid: Anne Marie Ottersen fra Kongsberg er en av Norges mest kjente skuespillere. I dag fyller hun 70. – Kan vi ikke være enige om at 70 er det nye 50? sier hun og ler. FOTO: S. WESETH

Like blid: Anne Marie Ottersen fra Kongsberg er en av Norges mest kjente skuespillere. I dag fyller hun 70. – Kan vi ikke være enige om at 70 er det nye 50? sier hun og ler. FOTO: S. WESETH

Artikkelen er over 5 år gammel

Anne Marie Ottersen flyttet fra Kongsberg som 21-åring fordi hun kom inn på teaterhøyskolen. Men hun synger fremdeles Kongsberg-sangen hver gang hun møter folk hjembyen.

DEL

Den kjente og folkekjære skuespilleren fyller 70 år i dag. Hun legger dermed et 45 år langt liv som fast ansatt skuespiller på Nationaltheatret bak seg.

Men det betyr ikke at hun kommer til å slutte å opptre.

LES OGSÅ: Otters skal danse

Ikke til Kongsberg

Hun er nå aktuell med «Revisoren» på Nationaltheatret. Det er hennes siste oppsetning der før hun blir pensjonist. Men allerede i september reiser hun ut på norgesturné med Brit Elisabeth Haagensli med oppsetningen «Gammel dame er vond å vende». Det er første gang de jobber sammen siden de spilte i Fredrikssons fabrikk på 90-tallet.
Men de kommer ikke innom Kongsberg.

– Nei, det gjør vi ikke. Og det er synd altså, men vi skal opptre i Drammen, sier hun.

Hun har ingen kjempestore planer for bursdagsfeiringen.

– Vi har flere jubileer i familien i år. Jeg fyller 70, mannen min 60 og så har vi sølvbryllup, så det er mye å feire, men det blir ingen store arrangementer. Vi skal samle hele familien i pinsen og feire sammen, forteller hun.

I tillegg blir det så klart en markering med skuespillerkollegaene på Nationaltheatret.

– Det blir nok noe i forbindelse med en forestilling, men ikke noe stort tror jeg, sier den jordnære 70-åringen.

LES OGSÅ: Inntar Hotel Cæsar

Sprek

Da vi møtte henne på Frognerseteren i Oslo hadde hun jogget rundt Sognsvann tidligere på dagen, og hun var like opptatt av å høre nyheter fra hjembyen som vi var av å høre hva hun hadde å fortelle fra et langt og spennende liv.

– Selv om det er lenge, lenge siden jeg bodde i Kongsberg er det jo der jeg hører hjemme, sier hun.
 

Les et stort intervju med henne til helga!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.