Gå til sidens hovedinnhold

Lokale prisvinnere

Artikkelen er over 3 år gammel

Frilansfotograf Katinka Hustad fra Kongsberg vant "Årets foto". Aleksander Andersen fikk pris som "Årets videojournalist".

Mange kjenner navnet hennes igjen som byline i hennes tidligere UNG-karriere og fotograf i Laagendalsposten, og har i senere tid etablert seg som en velrenommert og habil frilansfotograf.

Det er Pressefotografenes Klubb som står bak den prestisjetunge, årlige premieringen av det ypperste innen norsk foto- og videojournalistikk, hvor da Katinka Hustad vant Årets bilde 2017 fredag ettermiddag.

– Oi, dette hadde jeg ikke forventet i det hele tatt, sier en glad prisvinner fra scenen til Journalisten.no

Årets bilde

Prisen ble overrakt under et arrangement i Litteraturhuset i Oslo fredag.
Vinnerbildet er hentet fra et prosjekt som Hustad jobber med i forstaden Greenlandia utenfor St. Petersburg i Russland, og viser to 18 år gamle russiske studenter i en leilighet i forstaden.

Det er ikke første gang Katinka vinner priser. Hun har vunnet åtte priser i Årets Bilde tidligere, samt en pris i Picture of the Year International og flere priser i konkurransen College Photograper of the Year. I tillegg har hun vært nominert til flere høythengende priser, som World Press Photo.

Hyller hverdagsbildet

I sin begrunnelse for å gi Katinka Hustad prisen skriver juryen blant annet: "Vi har valgt å hylle et hverdagsbilde. Et bilde som får deg til å undre og skape din egen historie om hva som skjer. Det er skjønt med en fotograf som evner å komme inn i alminnelige menneskers liv og løfte det hverdagslige opp til noe som blir allment interessant".

Årets videojournalist

Katinka var ikke den eneste lokale som mottok pris. Aleksander Andersen er kåret til årets videojournalist.

Journalisten skriver at Andersen er kåret til Årets videojournalist for tre videoreportasjer under Årets bilde utdelingen fredag ettermiddag. 

Se hva juryen skriver om videoene her!

Andersen, som er med i dokumentarbyrået Paragon, får ros av juryen både for sin visuelle stil og gode historiefortelling. 

LES OGSÅ:

To Svene-gull i løpet av en time

Snøtrøbbel på Blefjell

Nå har tiuren byttet skole

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.