Det var i Laagendalsposten 21. juli at Odd Arne Helleberg, naturvernkonsulenten i Kongsberg kommune løftet fram at Gamle Korsvei som har grodd godt igjen.

Gamle Korsvei ble anlagt på 1630–40 tallet, som hovedvei til sølvverket. Men den historiske veien var i ferd med å gro igjen. Det ville Bystikomiteen gjøre noe med.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Vår Bystikomite lar ikke saker vente, de var på befaring i området allerede samme uka, og har onsdag ryddet området Gamle Korsvei fra Riegelsbakken og opp til Knoffemyrveien, forteller Ingunn Våer i Kongsberg og Omegns Turistforening.

Bysti jobber frivillig i Turistforeningen og har ansvar for noen få av de bynære stiene i Kongsberg. De er også behjelpelig når kommunen trenger hjelp til skilting, rydding eller annet rundt de grønne områdene og stiene i Kongsberg. 

– De er glade for å kunne hjelpe til og være med å tilrettelegg slik at byens befolkning kan benytte seg av områdene våre, sier Våer.

De som har vært med på dugnaden onsdag er Oddvar Grongstad, Kjell Dalviken, Sverre Borlaug Hansen, Bjørn Schei og Bengt Skjølingstad.

LES OGSÅ: