Det var VG Nett som først omtalte saken.

EAT-konferansen er en to dager lang konferanse som setter bærekraftig mat og helse på dagsorden.

– Jeg har en tilståelse. Jeg bryr meg egentlig ikke så mye om mat. Jeg bryr meg mer om mennesker, og å redde menneskers liv, helse og velvære. Jeg bryr meg om de grunnleggende menneskelige behov, som ren luft, rent vann, å ha et sted å bo og en jobb å gå til, sa Gunhild Stordalen ifølge VG Nett, da hun åpnet konferansen mandag.

Opptatt av måltids-magi

Og hun fortsatte:

– Vi er ikke lenger motstandere eller konkurrenter. Vi er alle «team players». Sammen kan vi endre systemet. Å lage sunn og bærekraftig mat tilgjengelig og billigere. Med kokker om bord kan det også bli uimotståelig, sa hun.

– Jeg bryr meg ikke så mye om mat, men jeg bryr meg om den magien som skapes når folk samles rundt et bord, la hun til på slutten skriver avisa.

EAT-konferansen har siden starten for tre år siden, vært Gunhild Stordalens hjertebarn.

Blant årets deltakere er kronprinsesse Victoria av Sverige, Bob Geldof,  Norges klima- og miljøminister Vidar Helgesen. I tillegg skal tidligere senterpartileder Åslaug Haga delta, og en rekke internasjonale forskere, næringslivstopper og politikere.

Les også

Denne kjolen er laget av appelsinskall!

 

Konferansen arrangeres av EAT Foundation, som Gunhild og Petter A. Stordalen står bak. I samarbeid med forskningssenteret Stockholm Resilience Centre og verdens nest største stiftelse, britiske Wellcome Trust.

EAT foundation jobber for å få politikere, næringsliv og akademia til å samarbeide for en sunnere og mer bærekraftig matindustri.

Hensikten er å komme fram til konkrete mål og tiltak for å nå disse målene fram mot 2050.

Les også: – Akkurat nå er det ingen effektiv kur for min sykdom

Gunhild Stordalen nominert til Årets navn