– Vi har lært veldig mye!

VR-Briller: Rolf Trygve Haug fra Kongsberg International School fikk testet VR-briller.

VR-Briller: Rolf Trygve Haug fra Kongsberg International School fikk testet VR-briller.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Elever og lærere var helt enige – yrkesmessa var både interessant og nyttig.

DEL

Totalt 1.300 elever var innom denne aller første yrkesmessa, som ble arrangert i Kongsberg i går. Det er første gang Kongsbergskolen arrangerer en slik messe, men det blir ikke den siste.

– Dette er et samarbeid mellom skolene i Kongsberg kommune og næringslivet, som vi i Kongsberg Næringsforum hjelper til med å koordinere. Det har vært et stort behov for en slik messe i flere år, men hittil har vi ikke greid å få det til. Men nå har vi greid det, og vi takker alle for en formidabel innsats, helt fra skolene som har forberedt elevene veldig godt, og bedrifter og andre utdanningsinstitusjoner som har bidratt til å gjøre dette mulig, sier Irene Hagen i Kongsberg Næringsforum.

Messa er for elever som går i 9. og 10. klasse og det første året på videregående.

Les også:  Storsatsing på anleggsfag i Kongsberg

Mobilfrie skoler i hele distriktet

Mye informasjon

En av elevene som var på yrkesmessa, som ble arrangert i Idrettshallen i Kongsberg, var André Fredensborg, som går på Skrim ungdomsskole. Han ville høre mer om pilot-yrket.

– De fortalte mye om hva som trengs for å bli pilot og sånn, så det var interessant. Men etterpå skal jeg gå til politiets stand, og høre mer om yrket deres, sier André.

Les også: 1.300 elever, 49 utstillere, ingen eiendomsmeglere

Han har tatt med 1.000 tsjekkiske ungdommer til Kongsberg

Fagutdanning også viktig

En av skolene som hadde stand, var Fagskolen Tinius Olsen i Kongsberg. De var spesielt opptatt av å fortelle om sin helt nye utdanning innen kompositt og polymer.

– Vi ser at elevene har vridd interessen sin litt vekk fra oljeindustrien og ser på andre muligheter. De er bevisste i forhold til yrkesvalgene de gjør, og vi håper så klart de velger oss, sier Lars Harald Heggen, faglærer i kompositt på Fagskolen Tinius Olsen.

– Neste år bør kanskje også foreldre få mulighet til å komme på messa og få den samme informasjonen som elevene får, mener han.

Les også: Ferske førsteklassinger

Vil bygge ut Jondalen barnehage

Flott mulighet

– Dette er kjempebra! Vi har fått vite mer om flere jobber, og jeg har allerede skiftet mening i forhold til det yrket jeg hadde tenkt å velge, forteller Frida Helgren Kjeller fra Skrim ungdomsskole.

Venninnene hennes er enige.

– Jeg har lyst til å bli politi eller kanskje elektriker, og jeg har lært mye om de yrkene her i dag, forteller Mia Karén Pettersen Johansen.

– Og jeg vil jobbe i barnehage, tror jeg, forteller Elene Dahlskås Elsetrønning.

Artikkeltags