Gå til sidens hovedinnhold

50 flere kvinner ønsker seg hit i sommer

Artikkelen er over 5 år gammel

Totalt leverte 1.467 studenter søknad om sommerjobb i Kongsberg Gruppen. 344 av dem er kvinner.

Antallet sommerjobber er økt fra 179 til 187, og antallet prosjekter som studentene kan søke på er også økt.

- Vi er veldig stolte og glade for at stadig flere talenter ser til oss for sommerjobb. Vi tilbyr studentene spennende og relevante utfordringer med tett oppfølging fra våre erfarne teknologer. Å ha sommerstudenter hos oss er en god rekrutteringsarena, vi lærer masse av de og det er også en viktig del av samfunnsoppdraget som en stor norsk teknologivirksomhet som Kongsberg Gruppen, sier Geir Håøy, konsernsjef i Kongsberg Gruppen.

Les også: Mikael er årets masterstudent

Muligheter for fast stilling

For mange av studentene er sommermånedene en god anledning til å vise seg frem for en potensiell arbeidsgiver, og samtidig få prøvd ut om sommerjobben er noe de kunne tenke seg etter endt utdanning.

- De som utmerker seg har gode muligheter for å sikre seg jobb etter endt utdanning. Det er også en fin anledning for oss til å bli kjent med studentene og lære av den ferske kunnskapen de tar med seg fra studiene. De jobber med reelle oppgaver og utfordringer, og benytter nye metoder og teknikker. Studentenes arbeid er del av utviklingsløp for nye produkter og løsninger, påpeker Håøy. 

Les også: Qvam har økt omsetningen med 17 milliarder

Økning i søknader blant jenter

Økning er det også i antallet jenter som har søkt sommerjobb. 344 søkte sommerjobb i år mot 294 i 2015, en økning på 17 prosent. 54 jenter har fått plass i årets sommerjobbprogram, en økning på 31 prosent fra 2015.

- Det er veldig gledelig å se at stadig flere jenter søker sommerjobb hos oss. For oss er det viktig å motivere flere jenter for teknologifagene, og sommerjobber er et av bidragene våre for å vise frem mulighetene dersom man står på gjennom studiene, sier Håøy.

Les også: De største bedriftene har en mann på toppen

Prosjekter mest populært

Konsernet tilbyr to ulike typer hovedjobber; arbeid med et konkret prosjekt eller et sommervikariat i en teknologiavdeling. Prosjektene er populære, og «Local Hawk» i Kongsberg Defence Systems er det prosjektet flest har ønsket å være med på.

- 466 har søkt plass i «Local Hawk». Det er et trangt nåløye gitt at det kun er 24 plasser de kjemper om. Også det nystartede prosjektet «Subsea Explorer» i vår subsea-divisjon i Horten er veldig populært med 402 søknader til 4 plasser. Jeg ser veldig frem til å se resultatene av årets prosjekter når studentene presenterer hva de har oppnådd den 9. august, avslutter Håøy.

Kommentarer til denne saken