Kongsberg Gruppen har signert ordrer for leveranser til Crows-programmet til en verdi av 125 millioner kroner

Bestillingene fra det amerikanske forsvaret gjelder levering av lavprofilversjonen av Crows («Common Remotely Operated Weapon Station») som skal benyttes på M1A2 Abrams Main Battle Tanks. Bestillingene er relatert til Crows-avtalen som ble signert i august 2012.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Protector Low Profile er en variant av Protector Crows, men modifisert slik at den bedrer sikten til vognkommandøren på M1A2 Abrams Main Battle Tank. Denne nyvinningen er et resultat av et tett samarbeid mellom kunden og Kongsberg Gruppen.

- Denne kontrakten bekrefter Kongsberg Gruppens sterke forhold til det amerikanske forsvaret, og den tilliten de har til oss som en pålitelig og innovativ leverandør. Vi er godt fornøyd med at vi tilfredsstiller kundens krav og behov, og at amerikanske myndigheter fortsetter å utvikle PROTECTOR CROWS’ lavprofilversjon videre, sier Espen Henriksen, administrerende direktør i Kongsberg Protech Systems.

Fakta om Kongsberg Gruppen

Protector Remote Weapon Station er et våpenstyringssystem som tillater operatøren å styre våpenet innenfra kjøretøyet, noe som gir økt beskyttelse til militært mannskap. Per i dag har PROTECTOR blitt solgt til 18 land, og Kongsberg Gruppen er verdens ledende leverandør av fjernstyrte våpenstyringssystemer.

Les også: Helikopter-oppdrag for tre milliarder kr

KOG får kontrakt på 300 millioner euro 

Besøket som kan gi milliardkontrakt 

Ønsker enda flere kvinner i Kongsberg Gruppen 

Artikkeltags