Fem pågrepet i narkoaksjon på Kongsberg VGS

TATT PÅ SKOLEN: Politiet tok mandag med seg fem ungdommer, fire av dem under 18 år etter mistanke om narkobruk. En av dem blir anmeldt.

TATT PÅ SKOLEN: Politiet tok mandag med seg fem ungdommer, fire av dem under 18 år etter mistanke om narkobruk. En av dem blir anmeldt. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Skolen varslet politiet om mulig bruk av narkotika. Politiet aksjonerte med hund og tok med seg fem personer.

DEL

Fem ungdommer måtte mandag ettermiddag bli med politiet etter å ha blitt hentet på skolen. De ble innbrakt fra Kongsberg videregående skole, avdeling Tinius Olsen, etter mistanke om narkotikabruk. Aksjonen fant sted mandag ettermiddag.

– Det stemmer at fem ble tatt med til politistasjonen. Der ble det tatt en såkalt tegn- og symptomer-test som innebærer at politiet har observasjonsrutiner som kan avgjøre om personer er påvirket, sier operasjonsleder Trond Egil Groth ved operasjonssentralen i Drammen.

- En av ungdommene blir anmeldt for bruk.De øvrige får ingen straffereaksjoner, sier han.

- Hva slags stoffer dreier det seg om?

- De handler om cannabis, sier Groth.

Aksjonerte med hund

– Grunnen til at fem ble hentet inn fra skolen, er at det dreier seg om en gruppe og noen av dem har en historikk hos politiet. Patruljen hadde med hund og denne markerte på flere, sier han.

– Kongsbergpolitiet har fokus på ungdomsmiljøet i byen. Skolen varslet oss i dag klokken 13, og patruljen reiste deretter til skolen. Etter samtaler på politistasjonen ble foreldre kontaktet. Fire av de fem er under 18 år, sier Groth.

Les også: Russebuss tatt med 147 liter smuglerøl

Flere saker i mai

Det har vært flere saker i det siste hvor unge mennesker er koblet til narkotikabruk. 2. mai ble to jenter tatt for cannabisrøyking i skolegården. Også dette dreide seg om Kongsberg Videregående skole, men på et annet studiested.

Les også: Røyket cannabis i friminuttet

Dagen etter, 4. mai ble tre personer pågrepet i en annen aksjon som endte med funn av 130 gram cannabis til en gateverdi av 25.000 kroner. Blant de anholdte var en 16-åring.

Skoleungdom

Det som er spesielt i Kongsberg-sammenheng er at flere ungdommer er i det siste har endt opp hos politiet som følge av narkomistanker i forbindelse med skolehverdagen.

Politiet sier at det nå er fokus på miljøet og at både Kongsberg videregående skole og lokalt politi vil følge opp.

Les også:

Fant 140 gram hasj

I tillegg til denne saken, har politiet har pågrepet en sjette person mandag ettermiddag. I den forbindelse ble det beslaglagt rundt 140 gram hasj på en privatadresse på Kongsberg. Denne personen er innsatt i arresten i Drammen i påvente av at politiet jobber videre med saken.

Denne personen skal ikke ha sammenheng med skoleungdommene som ble knepet tidligere på dagen.


Artikkeltags