– Lunsjkonsertene tar ofte uventede veier

MUSIKK TIL LUNSJ: Det pleier alltid å være folksomt på lunsjkonsertene under Glogerfestspillene. Bildet er fra en konsert i fjor.

MUSIKK TIL LUNSJ: Det pleier alltid å være folksomt på lunsjkonsertene under Glogerfestspillene. Bildet er fra en konsert i fjor. Foto:

Lunsjkonsertene på Jonas B. Gundersen under Glogerfestspillene er alltid populære. Konsertene byr på humør, spilleglede og nærkontakt med festivalmusikere. Den siste lørdagen i januar er det samtidsensemblet Asamisimasa som tonesetter lunsjen.

DEL

– Lunsjkonsertene tar ofte uventede veier, sier festspillsjef Margit Åsarmoen.

– Det er noe helt spesielt med overskuddet og nærheten som oppstår under disse konsertene, og ensemblet Asamisimasa treffer både hjernen, hjertet og lattermusklene, legger hun til.


NORSK ENSEMBLE: Asamisimasa skal i aksjon på Jonas B. Gundersen den siste lørdagen i januar.

NORSK ENSEMBLE: Asamisimasa skal i aksjon på Jonas B. Gundersen den siste lørdagen i januar. Foto:

Fargerikt

– Asamisismasa er et prisbelønt norsk ensemble med utforskende musikere som deler en lidenskap og interesse for avantgardemusikk. De jobber med moderne musikk på en måte som er utrolig fargerik, sier kunstnerisk leder Frank Havrøy.

Under lunsjkonserten i Kongsberg vil de blant annet fremføre musikk av den australske komponisten Matthew Sclomowitz med titler som «International Transport Chimes Reggea», «Jazz in the park», «Canteen funk» og «Muzak in the shopping mall».

– De har fått to spellemannspriser og formidler musikk på en måte vi ikke har sett før, fortsetter Havrøy.

Ensemblet har en utpreget internasjonal profil, men er basert i Oslo. Asamisimasa består av Ellen Uglevik på piano, Tanja Orning på cello, Kristine Tjøgersen på klarinett, Håkon Mørch Stene og Jennifer Torrence på slagverk samt Anders Førisdal på gitar.

Fort utsolgt

– Lunsjkonsertene har så å si alltid blitt utsolgt og det er veldig hyggelig, sier Åsarmoen.

– Vi setter stor pris på samarbeidet med Jonas B. Gundersen. Hele restauranten pusses opp i disse dager og vil vise seg i ny drakt, legger hun til.

Hun tror det blir veldig spennende å se, og ikke minst arrangere en konsert, i «nye» lokaler og tradisjonen tro vil restauranten tilby en egen Glogermeny denne lørdagen. Dørene åpner en time før konserten og det tas opp lunsjbestilling fram til et kvarter før konserten starter, i tillegg til etter konsertslutt.

  De kunstneriske lederne Isa Katharina Gericke og Frank Havrøy gir deg høydepunktene på ett minutt!

  LES OGSÅ:

  Glogerfestspillene satser på publikumsrekord

  Publikum skal slipe å stå lenge i kø

  Nesten 3.800 var på Glogerkonsert  Send inn tekst og bilder «

  Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

  Artikkeltags