Drapssiktet varetektsfengslet på ny

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Politiet er ennå ikke i mål med etterforskningen av kongsbergmannen (38) som tok livet av samboeren (42) i april i år.

DEL

Den 38-år gamle kongsbergmannen som ifølge politiet har erkjent drap på samboeren 29 april i år, ble varetektsfengslet for fire nye uker i går, mandag 19. august.

Politiet fikk medhold i fortsatt varetektsfengsling grunnet fare for bevisforspillelse. Det forteller politiinspektør i Kongsberg Per Morten Sending som er etterforskningsleder i drapssaken. Han sier at det vil ta tid før saken kommer for retten.

Venter

- Hva gjenstår i etterforskningen?

- Vi venter på først og fremst at sakkyndige skal uttale seg.  Dette omhandler blant annet helsemessige observasjoner av tiltalte. De har frist fram til 1. september. Men vi venter fortsatt på analysesvar på spor som er sikret i saken.

Sending signaliserer utålmodighet vedrørende ventingen på svarene fra rettsmedisinsk institutt.

- Vi hadde ærlig talt forventet svar tidligere. Saken er fra april, understreker han.

Først når alle faktorer er på plass kan politiet sluttføre etterforskningen, ta det avsluttende avhør og bringe saken videre til rettsapparatet.

Erkjenner ikke straffeskyld

Den kvelden drapet skjedde, skal han selv - via - en kamerat, ha kontaktet politiet og meddelt at han hadde drept kvinnen.

Det er oppgitt at mannen tidligere har lagt kortene på bordet. Han har erkjent at han har drept sin tidligere samboer og mor til deres felles barn, mens barnet var tilstede i huset.

Det er også oppgitt at han har samarbeidet godt med politiet. 

Selv om han har erkjent drapet, har han ifølge Per Morten Sending, nå meddelt at han ikke erkjenner straffeskyld i henhold til tiltalen om forsettlig drap. Forskjellen med forsettlig og uaktsomt drap, kan være stor hva straff angår.

Byttet advokat

Det er nå forsvarsadvokaten Mette Yvonne Larsen som representerer kongsbergmannen i saksgangen videre. Tidligere var det drammensadvokaten Martin Smith som representerte kongsbergmannen. Larsen er en profilert advokat fra firmaet Stabell & Co i Oslo. Larsen har i nyere tid har gjort seg bemerket som forsvarsadvokat i  sedelighetssaken mot den tidligere Ap-ordføreren, Rune Øygard.

Artikkeltags