- KKP er utsatt av regjeringen

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

I følge planen skulle første spatak for KKP vært tatt i dag. Slik ble det ikke, og politiske signaler tyder på at en avklaring ikke er nær.

DEL

Da Laagendalsposten arrangerte valgdebatt i Kongsberg mandag kveld, var det helt naturlig å ta opp saken omkring Kongsberg kunnskaps- og kulturpark (KKP).

Kari Anne Sand viste til sentrale kilder på Stortinget og fortalte at hennes parti (Sp) har satt foten ned da spørsmålet om flytting av HiBu (Høgskolen i Buskerud) ble diskutert i dag.

Da Arbeiderpartiets Laila Gustavsen ble konfrontert med nyheten svarte hun kjapt at det ikke dreide seg om noen utsettelse, snarere kun om at det ennå ikke er konkludert i saken.

Lp kontaktet stortingsmann Per Olaf Lundteigen (Sp) om saken, han bekrefter utsettelsen.

- Det stemmer at saken er utsatt til etter valget, sier Lundteigen . Dette har vært diskutert i regjeringens underutvalg i hele sommer, uten at det har kommet noen enighet. Det klarte de ikke i dag heller, sier han.

Det betyrr et solid skudd for baugen for prestisjeprosjektet KKP som omfatter et prestisjebygg for 400 millioner kroner, midt i Kongsberg sentrum.

Artikkeltags