Opplagsøkning for Laagendalsposten

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

- Dette er svært hyggelig!

DEL

Det sier Jørn Steinmoen, ansvarlig redaktør i Laagendalsposten.

I dag legges de offisielle opplagstallene for norske mediehus fram, og Laagendalsposten er en av mange aviser som etter mange år med motgang, endelig se at antall abonnenter øker.

De godkjente tallene viser at Laagendalsposten hadde 8.035 abonnenter i fjor – fordelt på papir- og digitale abonnenter. Dette er en økning på 305, (3,95 prosent).

- Vi må helt tilbake til tidlig 2000-tallet siden vi økte, så dette er absolutt historisk, sier Steinmoen.

Også andre aviser i Buskerud øker: Drammens Tidende (+998), Bygdeposten (+376), Røyken og Hurum avis (+490), Lierposten (+194), Ringerikes Blad (+186), Eikebladet (+68), mens Hallingdølen opplever som eneste avis i Buskerud nedgang, med et fall på 116.

LES OGSÅ: Her blir det ny asfalt!

FORNØYD: Jørn Steinmoen, ansvarlig redaktør i Lp, er svært glad for opplagsøkningen.

FORNØYD: Jørn Steinmoen, ansvarlig redaktør i Lp, er svært glad for opplagsøkningen. Foto:

Opplagsvekst i én av tre lokalaviser

Rundt én av tre av de omkring 100 lokalavisene under paraplyen til Landslaget for lokalaviser (LLA) hadde en økning i opplaget i fjor.

Samlet falt lokalavisenes opplag med 1,5 prosent det siste året. Over tid har likevel opplaget til lokalavisene vært stabilt. De vel 100 lokalavisene som er tilknyttet LLA, har nå et samlet nettoopplag på rundt 325.000 eksemplarer.

Generalsekretær Rune Hetland er betinget optimist på vegne av avisene som gis ut i bygder, tettsteder og bydeler landet rundt.

– Lokalavisene er viktige kilder til pålitelig informasjon, samtidig som de er viktige for lokal identitet. Det er utfordrende, men ikke umulig å nå de unge. Vi både håper og tror at den oppvoksende generasjonen ser betydningen av en fri og uavhengig presse, og at de vil fortsette å lese lokalaviser, sier Hetland.

– At de fleste lokalavisene har hatt en god økning i antall digitale abonnenter, gir optimisme, sier LLAs generalsekretær.

LES OGSÅ: Gir seg etter 40 år i skolen (+)

Opplagsvinner

Vestby Avis er den klare opplagsvinneren blant LLAs medlemsaviser. Avisen går fram med 558 eksemplarer, en økning på 29 prosent. Avisen som kommer ut på papir hver torsdag, har nå et opplag på 2.478 eksemplarer.

Redaktør Mattias Mellquist tror det er den digitale satsingen som har gitt det store utslaget.

– Vi er opprinnelig en papiravis som kommer ut 48 ganger i året, og inntil i fjor hadde vi først og fremst papirfokus. Med betalingsløsning på nett har vi blitt vesentlig tøffere på å publisere digitalt – nå er vi digital avis 365 dager i året, sier han.

Artikkeltags