De to eierne var svært fornøyd med at de delte seieren. Roar L. Christiansen eier Marwin og Katrine Alexandra Heiberg eier Martin.

- Hvis de ikke hadde delt seieren mellom oss, hadde jeg gitt henne seieren på walkover. Hennes bil har en så bra historie at jeg ikke ville godtatt å vinne over henne, sier Roar L. Christiansen, dedikert Boble-eier. 

Mange har nok lagt merke til Bobla hans, han har blant annet juletre på taket og mye annet som er morsomt å se på.

- Livet er for kort til å kjøre kjedelig bil. Bobla mi har vært vrak flere ganger og det er egentlig et delelager på hjul. Det er deler fra 1959 til 1986 i den. Jeg elsker å lage ting selv, det er ikke noe moro å kjøpe ting ferdig. Derfor har jeg kalt den opp etter roboten i "Hitchhiker's guide to the Galaxy". Den slutter stor sett aldri å virke, men den er aldri helt frisk, sier han og ler.

Katrines boble er helt motsatt. Den er speilblank i lakken, har ny motor og er nesten helt autentisk inni. Hun har arvet den etter sin bestefar, og fikk den i 18-årsgave av foreldrene sine.

- Den har vært i familien siden 1954 da bestefar kjøpte den. Men etter noen år kjøpte han seg ny bil og denne ble bare stående på låven. Da vi oppdaget den hadde motoren rustet fast i gulvet, så det var litt av en jobb å få den restaurert. Men det er utrolig gøy å kjøre den nå, forteller Katrine.

Leter landet rundt


Turneen startet torsdag 1. mai i Hammerfest og jakten på Norges mest spesielle avsluttes 16. mai i Eidsvoll hvor Norges mest spesielle bil vil kåres. Vinneren får gratis leie av elbil en hel uke, og vinnerne på hvert sted får gavekort.
- Norge er et langstrakt land, og vi vet at svært mange nordmenn har et sterkt forhold til bilen sin. Det er knyttet mange gode og morsomme historier til landets bilpark, og disse vil vi få frem i lyset. Vi er altså ikke nødvendigvis på jakt etter den fineste bilen, men den bilen som har den mest spesielle historien, sier Morten Torp, salgs- og markedsdirektør i RAC Norway, som eier rettighetene til Avis i Skandinavia.

Trenger hjelp fra publikum

For å finne frem til de spesielle bilene og de gode historiene i hver by, trenger Avis hjelp fra publikum på stedene de besøker.
- Mange har en bil, eller kjenner noen som har en bil hvor det er knyttet en god historie til bilen. Kanskje har nabokona født to ganger i bilen, eller du kjenner noen som har den første produserte Trollbilen? Da vil vi at du deler bilde av bilen med oss på Facebook, og gir oss en kort beskrivelse av hvorfor denne bilen er så spesiell, fortsetter Torp.

Stor satsing på el- og hybridbiler

I tillegg til å jakte på spesielle biler lanserer Avis som en del av rundreisen også en storstilt satsing på el- og hybridbiler. Målet er å få flere til å velge miljøvennlige alternativer som for eksempel Tesla og Nissan Leaf. Avis Go Green vil bidra til at folk oppdager gleden ved å kjøre
elbil.
- Elbilen er kanskje det viktigste som har skjedd i utviklingen av bilen i moderne tid. Vi er opptatt av å skape en mer bærekraftig utvikling i vår bransje, samt å la alle som ikke har prøvd å kjøre elbil få teste dette. Derfor har vi med oss elbiler som Tesla og Nissan Leaf på turnéen som de som møter opp kan få prøve, avslutter Torp.

Avis’ rundreise er en del av P4s store grunnlovsturne, som feirer den norske grunnlovens 200-års-jubileum.