Gå til sidens hovedinnhold

Etterforsker overfallsvoldtekt i Funkelia

Artikkelen er over 8 år gammel

En kvinne i midten 20-årene har anmeldt en voldtekt. Hun skal ha blitt slått overende og voldtatt midt på formiddagen mandag.

Kvinnen har fortalt at hun kom gående langs stien mellom klokken 10 og 11 på formiddagen mandag.

På vei fra Funkelia mot Perseløkka møtte hun en mannsperson som kom gående mot henne. I det han var helt på siden, slo han ut med armen og veltet henne ned på bakken. Han skal da ha kastet seg over henne, holdt henne fast med et grep i håret og en hånd over munnen. Han skal da ha løsnet klærne hennes og fullbyrdet voldtekten.

Detaljert signalement

– Hun har gitt et ganske godt signalement. Det dreier seg om en mann med svært mørk hudfarge, vi understreker svært mørk her. Sannsynligvis er han av afrikansk herkomst. Han er tynn og i 20-årene. Han har markant stor nese og lepper. Han var tynnkledd med en beige eller brun bukse og en tynn kortarmet grå eller hvit skjorte. Han mangler også flere tenner i over- og underkjeven, forteller Morten Ole Pedersen, krimsjef i politiet på Kongsberg.

Vil ha tips

– Vi vil nå ha hjelp fra folk som har vært i området, eller som har sett en person som passer signalementet. Vi går bredt ut, fortellerMorten Ole Pedersen.
Med dette mener han at alle observasjoner fra stedet i tiden før og etter ugjerningen skal ha funnet sted.

I tillegg ønsker politiet generelle tips om personer som kan stemme med beskrivelsen som kvinnen har gitt.

Bet overfallsmannen

Kvinnen forteller at hun satte seg til motverge, uten at hun har skreket. Derimot skal hun ha bitt mannen i armen eller hånden med en styrke som tilsier at det har blitt et tydelig merke. Mannen forsvant i retning Håvet, samme vei som han kom fra.

Det skal ikke ha vært andre til stede heller.

Meldte fra på kvelden

Det var kvinnen selv  som meldte fra til legevakta som videre kontaktet politiet. Dette skjedde sent på kvelden.

Hun har påvist stedet og teknikere har tisrdag undersøkt området i håp om å sikre spor. Hun er undersøkt ved voldtektsmottaket i Drammen hvor det er tatt forskjellige prøver i håp om å sikre piologiske spor. Kvinnen skal avhøres ytterligere om hendelsen.