– For lenge å stenge brua?

Roger Fjellin er ansvarlig for trafikk ved Kongsberg politistasjon.

Roger Fjellin er ansvarlig for trafikk ved Kongsberg politistasjon. Foto:

Av og
Artikkelen er over 5 år gammel

Politiet hevder de ikke visste at Nybrua skulle være stengt så lenge.

DEL

Roger Fjellin er trafikkansvarlig i kongsbergpolitiet. Han understreker at arrangementene under Vinterfestivalen var positive, og at det er bra at det skjer noe i Kongsberg.

Trafikksituasjonen og køproblemene som oppsto som følge av at Nybrua var stengt i to uker, er han derimot ikke helt fornøyd med.

Spesielt fredagen i vinterferieuka var det komplett trafikkaos gjennom hele Kongsberg. Fjellin forteller at politiet mottok mange telefoner fra irriterte bilister i kø.

LES OGSÅ: Stengt bru skaper irritasjon og kø

For lenge å stenge?

– Vi ser på dette som læring til senere. Vi har gjort oss noen tanker om det er så lurt å stenge brua over en så lang periode, sier Fjellin.

At Nybrua skulle være stengt i to uker hevder han at politiet ikke var klar over.

– Vi var overrasket over hvor lenge brua skulle være stengt, sier han.

Det er Kongsberg kommune som har vedtaksmyndighet til å stenge gater. Foreløpig har ikke politiet hatt møte med kommunen, men Fjellin opplyser at politiet kommer til å snakke med kommunen om situasjonen som oppsto i forbindelse med stengingen.

– Nå er årets vinterfestival historie, men neste gang brua skal stenges vil vi nok ha en mening om dette. Vi prøver å være positive når ulike forespørsler kommer. Nå har vi gjort oss denne erfaringen, så får vi se hva som skjer neste gang, sier Fjellin.

LES OGSÅ: – Jeg har aldri sett på makan

– Var verdt det

Erik Torød, trafikkbetjent og saksbehandler for trafikksaker i Kongsberg kommune, sier køproblematikk er en overveielse kommunen tar med seg når de tillater stenging av veier.

– Det ble litt ekstra køer på visse tider av døgnet, men det var også tilfellet da fellesbrukskrysset ble anlagt. Da var det stengt i månedsvis. Køproblemene skyldes for dårlig kapasitet på E134, mener Erik Torød.

LES OGSÅ: – Folk synes det var verdt det

Skilte omkjøring

– Er det noe dere kunne gjort annerledes?

– Det er et par ting vi ser som vi kan gjøre til neste gang. Blant annet å få Statens vegvesen til å sette opp anbefalt omkjøring om Krekling, for dem som skal vestover.

Torød forteller at kommunen skal ha evalueringsmøte med arrangøren av Vinterfestivalen.

Uansett, Torød mener suksessen med arrangementet veier opp for stengingen av Nybrua og de trafikale problemene det medførte.

– Kommunen er positive til sånne arrangementer. Det ble en braksuksess og gir Kongsbergs befolkning en opptur, sier Torød.

LES OGSÅ: – Folk synes det var verdt det
 

Artikkeltags