– Første dryss av magi

Magiske øybelikk på Kirketorget torsdag kveld.

Magiske øybelikk på Kirketorget torsdag kveld. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– I går kveld traff Kongsberg hoppkanten helt perfekt, skriver nyhetsredaktør Per Skøien i dagens lederartikkel.

DEL

Jubelåret 2014 i Kongsberg kunne ikke fått en bedre start enn det vi ble vitner til på Kirketorget i går kveld. Og det beste av alt var at folk stilte opp i tusentall!

LES OGSÅ: Slik har du aldri sett kirken før

Arrangementet «Kongsbergs skatter» markerte åpningen av Glogerfestspillene og samtidig åpningen av jubelåret vi nå er inne i. Det var Glogerfestspillene, Kongsberg-industrien og Buskerud fylkeskommune som vartet opp med det spektakulære showet som ble en gave til hele kommunens befolkning.

LES OGSÅ: Se hele 3D-showet her

Live-published photos and videos via Shootitlive

Dristig

«Kongsbergs skatter» tok publikum med på en reise gjennom tid, prestasjoner, epoker og tidsskiller i Kongsbergs historie. Det hele ble vist på den majestetiske veggen på Kongsberg kirke gjennom lyd, lys, stillbilder og den hypermoderne teknologien 3D-mapping. De fleste av oss hadde aldri sett maken.

Det er dristig å invitere til uteshow på kveldstid 23. januar i vinter-Kongsberg. Men nettopp dristigheten og nyskapningen er blitt Kongsbergs varemerke, og hva var da mer naturlig? Det snødde ganske tett klokken 16.00 på ettermiddagen.

Alt gikk arrangørenes vei.

Men da kirkeklokkene slo seks slag var snøværet i praksis borte, og Kirketorget ble en fantastisk arena for over 3.000 fremmøtte i kuldegradene. Drøyt 20 minutter senere var det bare blide fjes å se, og de sosiale mediene var fulle av Kongsberg-reklame som bygger godt omdømme. Alt gikk arrangørenes vei.

Se publikums egne jubileumsbilder!

Spennende epoke

Det er knyttet store forventninger til hva jubileumsåret 2014 i Kongsberg har å by på. Grunnloven og Kongsberg-industriens 200-årige historie skal feires. I tillegg en rekke andre jubilanter som for eksempel Jazzfestivalens 50 år. Jazzen har lovet å gi oss magiske øyeblikk. I går fikk vi det første dryss av magi.

2014 er også startskuddet på en spennende reise som strekker seg over de neste ti årene mot 2024. Da er Kongsberg by 400 år. Ingen kan si noe sikkert om utviklingen de neste ti årene, men gårsdagens markering bærer bud om at vi går en særs spennende epoke i møte. Nå er det viktig at fellesskapet benytter anledningen til å fremme omdømme og utvikling i Norges teknologihovedstad.

I går kveld traff Kongsberg hoppkanten helt perfekt. Nå er det oppdrift i bakken, og dette svevet kan gå virkelig langt hvis kongsbergs-folket trekker i samme retning.

Tok du bilder under showet? Send inn og bli med i kalender-fotokonkurransen vår: kalender@laagendalsposten.no!

 

Hva synes du om jubileumsshowet? Si din mening!

Artikkeltags