– Ikke gråt over stengt bru

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Vi mener politiet i Kongsberg bør stille seg i rekken av gratulanter, fremfor å drive en slags sanksjonsvarsling mot fremtidige arrangement, skriver nyhetsredaktør Per Skøien.

DEL

«Ikke gråt over spilt melk», heter det vel sånn noenlunde i ordtaket. I Kongsberg har noen den siste tiden grått mye over stengt bru.

Siste skuddet på den stammen er politiet i Kongsberg. I går forteller trafikkansvarlig på Kongsberg politistasjon, Roger Fjellin, at politiet ikke visste at Nybrua skulle være stengt i 14 dager i forbindelse med vinterfestivalen. Han antyder at dersom politiet hadde visst, ville de hatt en mening om det.

At politiet ikke sitter på kunnskap om stengte veier i Kongsberg sentrum, er i seg selv utrolig.

Vi trodde faktisk at en vesentlig del av nødberedskapen handlet om å ha oversikten over tilgjengelige samferdselsårer til enhver tid. Dersom en så vesentlig vei som Nybrua i Kongsberg sentrum blir satt ut av drift uten politiets viten, bør politiet snarest ta en runde på egne rutiner. Nå hører det med til historien at politiet var invitert til et felles møte med mange etater i forkant av arrangementet. Politiet valgte å ikke møte.

Årets utgave av Kongsberg vinterfestival var et stort løft for å få til tidenes arrangement i sentrum. Frivillige lag og foreninger, næringslivet og privatpersoner sto nærmest på hodet for å skape folkefesten i innledningen av jubileumsåret. De fortjener all ære for sin innsats. At værgudene valgte å vise sin unåde den siste perioden av festivalen, skal ikke arrangøren lastes for. At omkostningene for oss bilister blir en stengt bru i to uker, må vi rett og slett finne oss i. Oppsiden av et stort og spektakulært sentrumsarrangement overstiger de ulempene man må ha hatt i denne, strengt tatt, korte perioden.

Vi mener politiet i Kongsberg bør stille seg i rekken av gratulanter, fremfor å drive en slags sanksjonsvarsling mot fremtidige arrangement. Velger man en slik strategi, kan det fort være at man skal lete lenge etter folk som vil påta seg å invitere til folkefest ved neste korsvei. Onsdag denne uken var kjernen i Drammen sentrum hermetisk lukket da verdenseliten kom besøk for å konkurrere i langrennssprint. Det var tiende gangen at Drammen var vertskap for et storslagent sentrumsarrangement som gikk direkte på TV. Vi anbefaler at Kongsberg-politiet og ildsjelene rundt Vinterfestivalen bruker skisprinten i Drammen som inspirasjon for å satse enda hardere neste år. Det er mange spennende konsept å kjempe om hvis man ønsker å skape liv og røre. Men da må man først slutte å gråte over en stengt bru.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Artikkeltags