Gå til sidens hovedinnhold

Kongsbergfolket busser

Artikkelen er over 11 år gammel

Stadig flere tar bussen i byen.

Resultatene fra første halvår 2010 viser at det har vært en økning på omtrent 6.000 bussreisende, eller 4,3 prosent. Dette er en økning som er godt over gjennomsnittet i fylket. I Drammen var for eksempel økningen på tre prosent.

Markedssjef i Nettbuss Drammen AS, Line Vettestad, forteller at det var den nye busslinjen fra Gamlegrendåsen via Kongsberg knutepunkt til Teknologiparken som var gjeldende for den store økningen i antall bussreisende i Kongsberg. 

Utvidet tilbudet i fjor

Denne linja ble åpnet i oktober i fjor.

– Tidligere måtte man bytte buss på knutepunktet, men det slipper man altså nå. Den nye linjen betyr også at det går oftere buss fra Gamlegrendåsen.

– Disse tingene har til sammen også ført til økt antall reisende på de andre bylinjene, forteller Vettestad.

Vil se på mer

Foreløpig foreligger det ingen konkrete planer om å utvide tilbudet videre. Men, Vettestad sier det er noe de vil se nøye på til høsten.

– Det er klart at når det går bra, så gir det grobunn for å tenke på nye ting.

– Vi har hatt et tett samarbeid med Kongsberg kommune og fylkeskommunen og vi vil fortsette denne dialogen til høsten, sier hun.

Merkes mest på statistikken

Trafikkleder ved avdelingen på Kongsberg, Thomas Solheim sier at de har merket noe til økningen, men at det synes best på statistikken.

– Det har blitt noe mer å gjøre med den nye busslinja, og vi har fått flere ansatte.

– Men bussene i byen har aldri vært så fulle at vi har måttet sette opp ekstra busser. Det er først når det skjer at det merkes på arbeidssituasjonen, selv om det har blitt en viss økning i antall overtidstimer, forteller Solheim.

Flere tar buss enn tog

2009 var året da busselskapene brøt 300-millionersgrensen, og de hadde en økning på 8,6 millioner flere passasjerer enn i 2008. Ifølge Statistisk sentralbyrå øker busstrafikken i landet betydelig, mens NSB har merket en nedgang i antall togpassasjerer, med 916.000 færre enn i 2008. Totalt tok 52 millioner toget i fjor.
 

Se også Fornøyde busskunder.

Kommentarer til denne saken