– Legg KKP-kravene på bordet

Ole Anders Hegle ble nektet å stille på møtet med Riksantikvaren og vil nå høre hva som egentlig er blitt sagt fra kulturminnevernhold. FOTO: CATO MARTINSEN

Ole Anders Hegle ble nektet å stille på møtet med Riksantikvaren og vil nå høre hva som egentlig er blitt sagt fra kulturminnevernhold. FOTO: CATO MARTINSEN

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

UMU-politikere vil vite hva Riksantikvaren egentlig har sagt om kunnskaps- og kulturparken i Haspa.

DEL

Ole Anders Hegle og Thor Hukkelås var tidligere Høyre-politikere, men stiller nå som uavhengige i Utvalg for miljø og utvikling, hvor Hegle sitter som leder.

De to har ikke deltatt i noen votering i forbindelse med kunnskaps- og kulturpark-saken i Kongsberg, men de har begge tilkjennegjort at de var imot KKP i den formen planen ble vedtatt.

Da Riksantikvaren kom til Kongsberg for å snakke med kommunens ledelse i forrige uke, ble Ole Anders Hegle nektet å være med.

Som leder av kongsbergpolitikkens planutvalg, ber han nå, sammen med Thor Hukkelås, rådmannen redegjøre for hvilke krav Riksantikvaren setter for utbygging av Hasbergtjerndalen.

«Dette gjelder maksimum tillatt bebygget areal, totalt antall kvadratmeter, maksimum tillatt byggehøyde og krav til ny reguleringsplan for området».

LES OGSÅ: Dialog med Riksantikvaren er bra

«Vi forstår også at Riksantikvaren ønsket en ny retning for området og ber om at Rådmannen redegjør for hvordan den er planlagt», skriver de to uavhengige som forventer en skriftlig redegjørelse lagt fram når UMU møtes mandag kveld.

LES OGSÅ: Skal utrede KKP uten at kommunen er eier

Artikkeltags