Nå kan du få Kongsberg-øl i glasset

BRYGG: Hundrevis av øltyper kan smakes i helgas ølfestival i Opsahlgården. Også gårdens eget brygg som Mikael Rydell har laget.FOTO: Lars Bryne

BRYGG: Hundrevis av øltyper kan smakes i helgas ølfestival i Opsahlgården. Også gårdens eget brygg som Mikael Rydell har laget.FOTO: Lars Bryne

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det er lenge siden det har vært brygget øl for salg i Kongsberg. Men i helga er det ølfestival og det lokale brygget skal serveres til gjestene.

DEL

Det er første gang Kongsberg bryggeri serverer eget øl til den årlige ølfestivalen.


Mikael Rydell som er restaurantsjef på Opsahlgården er mannen som står bak relanseringen av lokalt øl.

– Interessen for øl har eksplodert. Vi regner med travle dager i helgen, sier han.

Mikael er så glad i øl at han kan prate i timevis på inn- og utpust om brygging, tradisjon og kultur og ølets øvrige fortreffeligheter.

– Populariteten omkring øl og brygging som vi ser nå, er ikke noe nytt. Dette er noe som de fleste gårder drev med før industrien tok over. Men nå kommer det tilbake, sier han.

Rabarbra-stout

– Man skal ikke sette øl opp mot vin, men for meg er øl et mye mer komplekst produkt. Variasjonene er uendelige. Jeg er litt stolt av på presentere noe helt spesielt her nå, en rabarbrastout. Den er meget interessant, sier han.

Rabarbraen er brukt som smakstilsetning mot slutten av prosessen. I mikrobryggeriet i Opsahlgården står tankene på rad. I en annen står brygget Bitter Wencke å godgjør seg.

– Det er oppkalt etter Wenche som driver restauranten, sier han.

Ikke fordi hun er spesielt bitter, men fordi hun elsker den øltypen.

Festival

I år blir det flere lanseringer av øl fra norske bryggerier. På festivalen kjøper du en startpakke bestående av smaksglass og polletter, deretter er det bare å kaste seg ut i smakingen.

Det serveres mat også med øl i alle oppskrifter. Til og med i desserten!

Artikkeltags