Nettbrett til hele skolen

Det ble god stemning blant elevene på Skrim ungdomsskole da de denne uken fikk utdelt iPader. Her med en fornøyd Sororosh Kodamani fra 8c.

Det ble god stemning blant elevene på Skrim ungdomsskole da de denne uken fikk utdelt iPader. Her med en fornøyd Sororosh Kodamani fra 8c. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Digitale verktøy er kommet for å bli. Derfor skal elevene på Skrim lære seg å bruke det riktig.

DEL

På Skrim ungdomsskole i Kongsberg har 10.-klassingene hatt hver sin iPad i to år. Rektor Johnny Gangsøy omtaler det som et vellykket prøveprosjekt. Onsdag fikk også 8. og 9.-klassingene på Skrim hver sin utdelt iPad.


– Digitale verktøy er kommet for å bli. Men med riktig bruk kan vi utnytte potensialet og gi elevene større utbytte av læringen, sier Gangsøy.

Digital læring

Nettbrettene elevene har fått inneholder flere læringsapper og programmer til bruk i undervisningen. Denne uken er det opplæringsdager for både lærere og elever på Skrim hvor disse skal læres.

Hvor mye erfaring elevene har med bruk av nettbrett, varierer.

– Mange ungdommer er vant til å bruke nettbrett til blant annet spill. Nå skal de produsere og de skal lære, sier Gangsøy.

Mange fristelser

Rektoren er enig i at et klasserom fullt av ungdommer med hvert sitt brett i timen, også kan gi noen utfordringer.

– Tilgangen til sosiale medier og andre fristelser ligger der, men det må vi forholde oss til. Men slik vil det også være for ungdommene ellers i samfunnet også. Vi kan lære ungdommen å bruke verktøyet riktig ved å få det inn i skolen. Og slik «forberede dem på verden» sier Gangsøy.

Tillit til elevene

Han understreker at bruk av nettbrett i klasserommet er helt avhengig av en god klasseledelse.

– Også må man ha en tillit til elevene for at det skal fungere. Det handler om å møte elevene der de er, og det de er opptatte av. Det gir en positiv effekt på elevenes læring, sier Rangsøy.

Artikkeltags