Norges råeste multimedieshow

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Kongsberg kirke blir storskjerm.

DEL

Med sju store prosjektorer, lys, lyd og levende bilder, blir kirkeveggen forvandlet til en storskjerm ingen har sett maken til i Norge. Det er ikke første gang 3D-mapping er vist her i landet, men det er aldri gjort i tilsvarende størrelse.


– Vi skal fylle hele kirkeveggen mot Kirketorget pluss sideveggene, sier prosjektleder Klaus Kottmann, som til daglig er tilknyttet Nationaltheatret der han jobber med video og lys.

Allerede tirsdag var de i gang med å rigge og teste og finjustere utstyret.

Identitet

Kristin Bredal står for regien, mens Kristin Bøyesen har ansvaret for utforming og animasjon.

– Det handler mye om identitet, sier Bøyesen.

– Publikum vil blant annet få oppleve intervjuer med personer som bor og lever i Kongsberg – på en ny måte.

Kan du ikke komme? Laagendalsposten sender DIREKTE fra klokken 17.45 i dag!

Fakkeltog

Med Norges kanskje mest spektakulære multimedieshow på kirkeveggen, er det opp til publikum å gjøre torsdagskvelden om til en skikkelig folkefest. Derfor har kommunen og næringslivet mobilisert blant sine ansatte med familier.

Kongsberg Gruppen, FMC, Dresser Rand og Kongsberg kommune inviterer til fakkeltog i forkant av arrangementet på Kirketorget. Det vil gå tog fra Knutepunktet, Vestsiden ungdomsskole og øvre og nedre inngang på næringsparken.

Sjelden anledning

– Nå håper vi virkelig kongsbergfolk kjenner sin besøkelsestid, sier Wivi-Ann Bamrud i Kongsberg Næringsforening.

– Dette blir en «once in a lifetime»-opplevelse som du ikke vil gå glipp av. Vi håper og tror at minst 2-3.000 tar turen til Kirketorget torsdag kveld.

– Vi håper selvfølgelig også at flest mulig blir med på fakkeltogene som kommer inn på Kirketorget før det hele begynner, sier Bamrud.

Starter jubileumsåret

«Kongsbergs skatter» er navnet på lys- og bildeshowet på Kirketorget kl. 18.00.

– Det er Glogerfestspillene som sammen med teknologindustrien som inviterer til folkefesten og tar i bruk helt ny teknologi for å fortelle om skatter i Kongsberg som kanskje er litt glemt, men som utgjør viktige brikker i det samfunnet vi er en del av. Sammen med lys, lyd, stillbilder, film, musikk og 3D-mapping, blir dette en opplevelse du ikke bør gå glipp av. Bli med i feiringen av kongsbergindustriens 200-årsjubileum og starten på uforglemmelige kunstopplevelser med Glogerfestspillene 2014, står det i årets Gloger-program.

Det har vært stor spenning rundt torsdagens værmelding. Tett snødrev kan ødelegge opplevelsen. Yr melder seks-sju minusgradert og kanskje litt lett snø.

– Det er ikke noe problem sier prosjektleder Klaus Kottmann.

– Mye snø er en utfordring, men noen fnugg skaper ikke problemer. Det er egentlig verre med et veldig lavt skydekke. Da kan vi få problemer med gjenskinn. Men jeg er sikker på at dette blir veldig bra, så møt opp og bli med på folkefesten. 

 

Artikkeltags