Gå til sidens hovedinnhold

Regnet skapte kaos i Kongsberg

Artikkelen er over 10 år gammel

Enorme nedbørsmengder tidligere i dag, truet med å sette kloakksystemet i Kongsberg ut av spill.

- Nå er det full rulle så jeg har nesten ikke tid til å snakke med deg. Vi jobber på alt vi kan for å berge det som berges kan, fortalte en svært stresset Terje Dokken ved ingeniørvesenet i Kongsberg til Laagendalsposten da det regnet som verst i formiddag.

Del på Facebook

Flommet over

Vannet satte mye ut av spill. Stikkrenner og rørsystemer ble overbelastet og førte til oversvømmelser og lekkasjer på kloakksystemet.

- Avløp, bekker og veier blir også utfordret kraftig. Nye bekkefar dannes, men vi er ute med alle mannskaper for å bistå, sier vaktsjefen i kommunens ingeniørvesen.

LES OGSÅ: NVSs varsel

Delte ut pumper

Kongsberg Brannvesen hadde også hendene fulle, og folk måtte være innstilt på å stå i kø for å få hjelp.

- Vi har allerede delt ut flere pumper til folk som er i ferd med å få kjelleren full av vann. Restverdibilen er også i full beredskap og folk må bare vente på tur, forteller utrykningsleder Henning Dokken i brannvesnet.

Mange var forberedt

Han forteller at en rekke husstander allerede har kjøpt seg billige og enkle pumper.

- De koster nesten ingenting, og det er bare å sette stikkontakten i veggen så pumper de som bare det. Dette vil trolig berge mange, tror brannmannen.

Lyn startet brann i Mjøndalen

Like før klokken 12.00 slo lynet ned og antente en garasje i Mjøndalen. Ifølge politiet ble ingen personer skadd, og brannvesenet fikk raskt kontroll over brannen.

Veiproblemer

Mye vann førte også til at vannet gravde ut grunnen under veien i bunnen av bakkene ved Skollenborghelling i retning mot Hvittingfoss.  Bilførerene må være oppmerksomme, sier politiet.

I Gomsrudveien hadde det samlet seg vann og biler sto fast, forteller politiet, som også varslet Veitrafikksentralen.

Det var også mye vann ved jernbaneovergangen i Svartåsveien. Både kommunen og Jernbaneverket er orientert, så de kan forsøke å utbedre situasjonen.