Skimuseet er trygt

Over snittet interessert i skihistorien: Vidar Lande har et eget OL-museum hjemme. Foto: Ole John Hostvedt

Over snittet interessert i skihistorien: Vidar Lande har et eget OL-museum hjemme. Foto: Ole John Hostvedt

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Det blir prioritert i fremtiden, tror ordføreren

DEL

– Nåværende direktør ved Norsk Bergverksmuseum, Alfhild Skaardal, har en helt annen holdning til Skimuseet enn det tidligere direktør, Liv Håskoll Haugen hadde. Jeg føler meg trygg på at Kongsberg Skimuseum er sikret sin fortjente plass ved Norsk Bergverksmuseum i fremtiden, sier ordfører Vidar Lande.

Torsdag var direktør Alfhild Skaardal og Birger Steen, styreleder i Skimuseets Venner, i møte med ordfører Vidar Lande og kultursjef Heidi Hesselberg Løken.

Verken Alfhild Skaardal eller Birger Steen ville si noe etter møtet, bortsett fra at det var et bra møte. De overlot til ordføreren å uttale seg.

– Vi ble enige om at siden brevet fra Skimuseets Venner var stilet til meg, og det var jeg som tok initiativet til møtet, så er det også jeg som skal oppsummere, sier Vidar Lande.

– Det var et bra møte, og vi hadde gode og konstruktive samtaler. Det er ingen tvil om at Kongsberg Skimuseum er en del av Norsk Bergverksmuseum, og ikke et eget museum som tidligere direktør Liv Håskoll Haugen hevder.

– Når både styret i Bergverksmuseet og direktøren for Bergverksmuseet sier at det er sånn, så kan det ikke være tvil om det er riktig. Hvordan dette har vært oppfattet internt på museet tidligere, får stå for Håskoll Haugens regning.

– Alfhild Skaardal har en helt annen holdning til Skimuseet enn det tidligere direktør Liv Håskoll Haugen hadde, sier Lande.

Norsk Bergverksmuseum er nå inne i en stor omstillingsprosess, og et nytt bygg er planlagt ferdig i 2014.

– Det er en stor omstilling museet skal gjennom, og Kongsberg Skimuseum er en del av det nye museet.

– Det skal ikke være tvil om at Norsk Bergverksmuseum, Skimuseets Venner og Kongsberg kommune jobber mot et felles mål, nemlig å ta vare på og formidle Kongsbergs skihistorie for fremtiden, avslutter Vidar Lande.

Artikkeltags