Gå til sidens hovedinnhold

Står sammen i kampen

Artikkelen er over 9 år gammel

– Stemmer dere for et fullverdig Kongsberg sykehus, tør ikke Helse Sør-Øst å si nei, mener Per Olaf Lundteigen.

Det rådet ga stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen (Sp) til Kristin Ørmen Johnsen, styreleder i Vestre Viken helseforetak, da Laagendalsposten arrangerte folkemøte og paneldebatt på HiBu torsdag kveld.

Lundteigen kom sent, men godt. 35 minutter etter at debatten startet, ankom Lundteigen med drosje fra Stortinget i Oslo.

Det tok ikke lang tid før Sp-politikeren fra Vestfossen ga Arbeiderpartiet skylda for usikkerheten rundt Kongsberg sykehus` framtid. Han sa rett ut at om Statsministerens kontor får beskjed om at Kongsberg sykehus skal bestå som et fullverdig sykehus, blir det slik.

– Men det ser ikke ut til å skje. Alle de som var aktive før valget, hører vi ikke så mye til lenger. Men jeg vet at om Kongsberg-folket sier ifra, tør ikke Ap å si nei, sa Lundteigen.

Avgjøres 21. desember

Bakteppet for debatten var at styret i Vestre Viken skal behandle en strategiplan for helseforetaket onsdag 21. desember. I utredningen av saken tilråder administrasjonen at akuttberedskapen på Kongsberg flyttes til Drammen.

Når det gjelder beslutningen rundt fødetilbudet, er for øvrig den saken utsatt til juni.

– Må holde budsjettene

– Var det et godt råd, Kristin Ørmen Johnsen, ville debattlederne Per Skøien og Jørn Steinmoen vite, om å stemme til fordel for Kongsberg uten å frykte for konsekvensene.

– Det skiftes styrer og direktører i helseforetakene fortere enn folk skifter skjorter. Men det er ikke det dette handler om for meg. Det handler om at vi ikke har levert et budsjett i balanse i 2011 og kanskje ikke gjør det i 2012. Det viktige for meg er å gjøre så gode beslutninger som mulig, så blir det opp til Helse Sør-Øst å avgjøre om de aksepterer beslutningene eller ikke.

Laagendalsposten hadde invitert noen fra Helse og omsorgsdepartementet til å delta i debatten, men de takket nei. Kongsbergs ordfører Vidar Lande (Ap) meldte forfall grunnet sykdom. Dermed var det ingen i panelet som fikk gitt tilsvar på Lundteigens Ap-kritikk.