Superhoppet tar form

Live-published photos and videos via Shootitlive

Av og
Artikkelen er over 5 år gammel

Lørdag 22. februar er det klart for ny folkefest i Kongsberg.

DEL

Det blir vilt og det blir spektakulært. Og endelig begynner hoppet å ta form. Den som vil sette utfor der, er tøff!

Natt til lørdag stengte Nybrua i Kongsberg. Byggverket som nå settes opp på Nybrua er 21 meter høyt og 70 meter langt. Vogntog med stillaser, gangtunneler, tårn og snø skal gå i skytteltrafikk, og rundt 100 mann skal rigge til en hoppbakke ingen har sett maken til i verden tidligere.

Da Laagendalsposten pratet med Olav Bjella Stavn fra Vinterfestivalen lørdag, var han svært blid – selv om han hadde begynt lørdagen i femtiden om morgenen.
– Det ble en tidlig morgen, men dette ser veldig bra ut. Gutta setter opp bakken ganske kjapt, så nå er alt i rute, sier Bjella Stavne, som hadde ideen om superhoppet.

Turte ikke å si noe

I løpet av én uke kommer Nybrua til å bli forvandlet til akkurat den drømmen Olav Bjella Stavn (28) har båret på i seks år.

– Det var i 2008 jeg først kom på ideen, sier Olav Bjella Stavn.
– Jeg funderte på hvordan Snowstock kunne bli enda bedre, og da endte jeg til slutt med ideen om et gedigent hopp på Nybrua. Men jeg turte ikke å si noe, av redsel for å bli oppfattet som klin gæren.

LES OGSÅ: Skal bygge superhopp på Nybrua

I fjor tok han likevel sjansen og røpet drømmene sine. Responsen var fantastisk.
– Jeg sa det til Roger Kjenås, prosjektleder hos Isachsen Entreprenør, og svaret var: Det får vi til! Det var først da jeg trodde at drømmen kunne bli virkelig, sier Bjella Stavn.

Enorm dugnadsinnsats

Sammen med Wivi-Ann Bamrud i Kongsberg Næringsforum og Roger Kjenås fra Isachsen Entreprenør, har Olav Bjella Stavn fått med seg «hele byen» på prosjektet. Interessen og velviljen har vært enorm.

LES OGSÅ: Nå stenges sentrum

– Det er helt utrolig, sier Wivi-Ann Bamrud.
– Rundt 100 bedrifter har bidratt inn i prosjektet. Vi har fått inn én million kroner i kontanter og to millioner kroner i form av gaver, materialer og andre ting. I tillegg har lag og foreninger bidratt med arrangementer. Alle har vært så positive og alle ønsker å bidra, sier Bamrud.

Drivkraft

Helt avgjørende for prosjektet er Roger Kjenås og Magnus Askeland fra Isachsen AS. Uten innsatsen fra entreprenørfirmaet, hadde dette forblitt en vill drøm.
– Det er moro å bidra når stemningen er så positiv, sier Kjenås.
– Det er klart dette koster oss en del kroner og veldig mye jobb, men jeg føler også at vi får mye tilbake. Vi har brukt 1.500 – 1.600 timer på prosjektering. I tillegg kommer maskiner og biler og en enorm frivillig innsats fra våre ansatte. Vi bruker nok rundt 800.000 kroner på dette prosjektet, tror Kjenås.
– Mye mer, sier Bamrud.
– Ja, kanskje det.

LES OGSÅ: – Sender ikke noen utfor hvis det er utrygt

Litt stresset

Kjenås innrømmer at den ville ideen til Bjella Stavn har gått ut over nattesøvnen.

– Jeg har hatt ansvaret for prosjekter på 100 – 200 millioner – og sovet godt. I det siste har jeg våknet noen ganger og lurt på hva vi egentlig driver med. Det er i hvert fall ikke pengene som driver oss.

Under folkefesten 23. februar blir det liv i sentrum. I tillegg til big-air i kjempehoppet på Nybrua, blir det gratis utekonsert med blant andre Morten Abel og Lars Vaular - før festen og Kongsberg Vinterfestival fortsetter med et fullspekket program i over én uke.

Artikkeltags