– Det er kjempefarlig å oppholde seg her. Dette er kanskje gjort på natta, også. Hvis lukene åpnes er det livsfarlig, sier en av naboene til Labrodammen.

Hun henviser til den grønne og hvite taggingen som en gang i løpet av de siste ukene, har blitt laget rett ved siden av luken ved Labrodammen.

Sjanseløse

Helge Martinsen, vassdragteknisk ansvarlig i EB, bekrefter naboens påstand.
 – Hvis luka åpner seg er de sjanseløse. Her går vannet så fort som seks meter i sekundet. Det er umulig å svømme i en slik vannstrøm, forklarer han.

Dette ser særlig risikofylt ut når man ser over andre siden av brua, hvor det er en stor foss.
 – Det kommer ikke noe for varsel før man slipper vannet. Systemet her er også fjernstyrt, akkurat som i Veggli, fortsetter han.

Sentrum også rammet

Det er ikke bare ved Labro at det har blitt tagget. Flere steder i sentrum har også blitt prydet med tagging. Ett av stedene det er tagget her er også svært risikofylt, nemlig taggingen på søylene på Myntbrua i sentrum.

– Dette er et kjempeproblem for Kongsberg, særlig når de tagger på skoler og lignende.
Da må de bruker penger fra budsjettet sitt på å fjerne taggingen. Penger som ellers ville blitt brukt på andre ting. Tagging tærer også på budsjettet til mange lag og foreninger, forteller Magne Madsen, innsatsleder i kongsbergpolitiet.

Politiet ber folk melde ifra om de ser folk som tagger. 
Taggerne fikk i fjor frisket opp veggen de tidligere har blitt tildelt på enden av idrettshallen.
Selv om veggen er flittig brukt, er det ikke noen tegn på at taggingen i resten av byen har gått ned av den grunn.

Les også Tagget på ti bygninger og Lager ny graffitivegg.

Flere artikler om problemet finner du i vårt arkiv. Søke de opp ved å skrive tagging, taggere eller graffiti i vår søkemotor her.