Unge bekymret for ventetid i Oslo

Timeekspressen kutter antall avganger på nattestid.

Timeekspressen kutter antall avganger på nattestid.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Timeekspressen legger ned fire av sine avganger på nattestid, kan bli et problem for ungdommen.

DEL

Timeekspressen linje 1: Notodden – Kongsberg – Drammen – Oslo, har siste del av 2011 og så
langt i 2012 opplevd sviktende økonomiske resultater. Med dette som bakgrunn har styret i
Nettbuss Drammen AS vedtatt en rekke tiltak som skal gjennomføres på Timeekspressen linje
1 i løpet av høsten 2012.

Derfor er det bestemt at fire daglige avganger fra og til Oslo på kvelds- og nattestider skal tas bort. Dette er et tiltak gjort for å spare tre millioner i året. De aktuelle avgangene fra Oslo er klokka 00.40, 01.40, 02.40 og 03.40. Mens på hverdager kuttes avgangene som går fra Kongsberg knutepunkt kokka 22.36, 23.36, 00.36 og 01.36.

Hjemmreise

Mange ungdommer benytter seg av Timeekspressens busser når de skal til og fra storbyen, og hjemmreise kan bli et problem. Ettersom siste toget fra Oslo til Kongsberg går klokka 23.17, har Timeekspressen ofte blitt redningen for mange.

- Som jente har man jo ikke veldig lyst til å stå i Oslo og henge midt på natten, det har hendt jeg har måttet vente over én time på forsinket buss, og det opplevde jeg som litt ubehagelig, sier Thea Wacker Mortensen, Timeekspressen-bruker fra Kongsberg .

- Det kan jo også få den konsekvensen at man lar være å dra, det er dumt hvis manglende transporttilbud skal være grunnen til å bli hjemme,fortsetter hun.

Positive

Timeekspress ledelsen er likevel positive til endringene.

- Vi har stor tro på at endringene som nå planlegges er positive for linjen og vil sikre linjens eksistens i lang tid fremover, sier Line Vettestad, markeds-og informasjonssjef i Nettbuss Drammen til avisa Telen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.