Vil ha innvandrerråd i Kongsberg

Trine Beck Lillegraven tok for seg arbeid og kvinner med minoritetsbakgrunn i sitt foredrag.

Trine Beck Lillegraven tok for seg arbeid og kvinner med minoritetsbakgrunn i sitt foredrag. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Buskerud innvandrerråd arrangerte en kvinnekonferanse sist fredag og lørdag. Tema for konferansen er selvtillit og psykisk helse.

DEL

Kongsberg ble valgt til vertskommunen denne gangen, fordi byen gjør så bra arbeid i integreringen av innvandrere, forteller rådets leder Bijan Gharakhani.

– Kongsberg er veldig flinke til å få innvandrerne aktivt inn i lokalsamfunnet. Nå vil vi prøve å få opprettet et innvandrerråd også i Kongsberg, sier Gharakhani, som tror både byen og Buskerud innvandrerrådet vil høste frukter av at byen for sitt eget råd.

Paraplyorganisasjon

Buskerud innvandrerråd er en paraplyorganisasjon av ulike innvandrer organisasjoner.
Et av målene er å arbeide for en reell likestilling blant innvandrergrupper. Særlig er det å forbedre kvinner, barn og ungdommen sin situasjon i samfunnet viktig.

– Vi hadde selvtillit og psykisk helse i tillegg til informasjon fra NAV, som tema på årets konferanse, forteller Bijan Gharakhani.

Han holder spesielt fram at det var høyt utdannet eksperter som holdt foredrag over disse temaene.

– Ved å bruke innvandrere som har tatt høyere utdanning og som har blitt eksperter på sitt område tror vi det er med på å heve selvtilliten. Selvtillit og psykisk helse henger nøye sammen og er viktig med tanke på integreringen, avslutter lederen for Buskerud innvandrerråd.

Artikkeltags