Hektisk natt for politiet på jazzen

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet på Kongsberg hadde nok å gjøre natt til søndag, da det var en del fyll og kranglete festivalgjester.

DEL

Politiets operasjonsleder Christian Gulli sier at det gikk i ett hele natten for politibetjentene som jobbet i sølvbyen.

– Det var heldigvis litt roligere natt til søndag enn vi opplevde natt til lørdag. Men det var veldig mye folk i byen og en del fyll og bråk, sier Gulli.

Det begynte å dra seg til ved 22.30-tiden lørdag kveld, da både politi og ambulanse rykket ut til togstasjonen for å plukke opp en svært beruset eldre mann.

– Mannen var veldig beruset og ikke i stand til å ta vare på seg selv. Han hadde i tillegg slått seg i holdet og ble tilsett av helsepersonell, før han ble kjørt hjem, sier Gulli.

Deretter gikk det slag i slag for politibetjentene ut over natta.

LES OGSÅ: Tre menn siktet for voldtekt av ung kvinne i Kongsberg

Løftet på dørvakter

En åpenbart beruset mann i 50-årene ble innbrakt fra et utested, etter at han hadde kranglet med gjester. Mannen var tidligere på kvelden bortvist fra samme utested, men hadde returnert og var fortsatt like kranglete.

Dermed endte jazzlørdagen i arresten for denne karen, som også blir belønnet med et forelegg for oppførselen sin.

Ikke lenge etter måtte politiet på ny rykke til et utested i Kongsberg. Denne gangen var det en mann i 30-årene som hadde kranglet med vaktene på stedet.

– Mannen var aggressiv og løftet rundt både på gjester og dørvakter, sier operasjonslederen.

Mannen ble tatt med til politistasjonen i Kongsberg for avrusning.

LES OGSÅ: Mann pågrepet for tyveri fra bil

Slo til to kvinner

Klokken 01.35 måtte politiet rykke til togstasjonen etter melding om slåssing. Det viste seg at en mann i 20-årene, uprovosert, hadde slått til to kvinner.

– Mannen skal ha slått til to kvinner i 30-årene, der den ene kvinnen fikk et kutt i ansiktet. Kroppskrenkelsen virker tilsynelatende uprovosert, sier Gulli.

Begge kvinnene vil anmelde forholdet.

LES OGSÅ: Politiet: – Uvanlig mye fyll og slåssing på jazzfestivalen

Lagt i jern

Ikke lenge etter måtte politiet på ny rykke til ett av byens utesteder.

Her måtte de ta hånd om en mann i 30-årene. Denne karen hadde også laget bråk på utestedet.

Mannen var ikke villig til å bli med politiet og måtte dermed legges i jern, før han ble tatt med inn på stasjonen og anmeldt for ordensforstyrrelse.

Mot slutten av natta ble også en mann i 20-årene hentet av politiet fra et utested i byen. Mannen var svært beruset, kranglete og ikke i stand til å ta vare på seg selv. Han ble dermed satt i arresten til avrusning.

– Det har absolutt vært en hektisk natt for politiet, men vi får i alle fall håpe at de som har vært på byen har kost seg, avslutter operasjonslederen.

LES OGSÅ: Ordfører og festivalsjef opprørt etter voldtektsiktelse: – Jeg ble oppriktig forbannet

Artikkeltags