Ingar blir Aps nye ordførerkandidat

ORDFØRERKANDIDAT: Ingar Storholt blir Aps nye ordførerkandidat, etter at Kristoffer Grette trakk seg.

ORDFØRERKANDIDAT: Ingar Storholt blir Aps nye ordførerkandidat, etter at Kristoffer Grette trakk seg. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ingar Storholt er valgt som ordførerkandidat for Kongsberg Arbeiderparti.

DEL

Det melder partiet i en pressemelding fredag morgen.  Partiet måtte velge ny kandidat ettersom Kristoffer Grette trakk seg som partiets første ordførerkandidat.

Storholt ble enstemmig valgt som ordførerkandidat mot kommunevalget 2019, torsdag kveld. Marte Ødegården ble valgt som varaordførerkandidat.

Bred bakgrunn

Ingar har de siste tre årene vært leder av Kongsberg Arbeiderparti. Han har også vært medlem i hovedutvalget for helse og omsorg den siste kommunestyreperioden.

«Ingar har en bred bakgrunn innen handel og service. Her kan nevnes butikk og taxisjåfør. Han har de siste 22 årene jobbet innen renholdsbransjen. Først som gründer av sin egen renholdsbedrift. Denne ble solgt til en av landes største servicebedrifter i 2002 og han har siden det hatt forskjellige leder oppgaver i bransjen. Nå Jobber han som driftsdirektør med hovedfokus på fagutvikling.» skriver partiet i pressemeldingen.

Offensivt program

– Jeg er veldig motivert og ser fram til å arbeide for et enda bedre samarbeid med næringslivet. At folk er i arbeid er grunnlag for velferd og kommunens økonomi. Arbeiderpartiet vil fortsette å være næringslivet og industriens beste venn, sier Ingar Storholt.

I møtet ble det også vedtatt program for den neste perioden. Programkomiteens leder og nyvalgt varaordførerkandidat Marte Ødegården la fram komiteens forslag. Partiet omtaler valgprogrammet som «offensivt». Komitéleder Ødegården var

fornøyd.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi har vedtatt et program med klar sosialdemokratisk politikk for Kongsberg. Vi har vært opptatt av å finne løsninger for dagens og framtidas Kongsberg. Vi ønsker blant annet å starte opp en pilot på aktivitets-SFO, vi vil sikre økt støtte til lag- og foreninger og sikre de viktige kulturelle scenene i byen som Musikkteateret, EnergiMølla og Vittingen Kulturhus, sier Ødegården.

Også den nyvalgte ordførerkandidaten Storholt er fornøyd med programmet.

– Vi i Arbeiderpartiet er som folk flest i Kongsberg opptatt av psykisk helse. Vi har derfor vedtatt å styrke skolehelsetjenesten og arbeide for økt tverrfaglig samarbeid i skolen. Dette vil bidra til at det allerede gode arbeidet som gjøres blir styrket. Unge som trenger det vil ha noen å gå til, og det vil gi ressurser til økt fokus på forebygging, sier Storholt.

LES OGSÅ: Kongsberglista vurderte å gi seg – så ombestemte de seg

Artikkeltags