- Storholt blir ordfører i Kongsberg

Ifølge Kommunal Rapport er det Arbeiderpartiet og ordførerkandiadat Ingar Storholt som ligger best an i Kongsberg, tre måneder før valget.

Ifølge Kommunal Rapport er det Arbeiderpartiet og ordførerkandiadat Ingar Storholt som ligger best an i Kongsberg, tre måneder før valget. Foto:

Ifølge Kommunal Rapport er det Arbeiderpartiets kandidat som ligger best an i Kongsberg, nå tre måneder før valget.

DEL

Mandag 9. september skal vi velgere si vårt. Da skal det stemmes over partier og personer vi vil skal bestemme i kommunene og den nye regionen, Viken.

Kommunal Rapport gjennomfører hver måned en prognose på hvem som ligger best an til å vinne valget. Grunnlaget for prognosen er gjennomsnittet av nasjonale partimålinger om stortingsvalg siste måned, beregnet av Poll of polls.

Justert ned

I Kongsberg er det Ingar Storholt som ligger best an.

Dette som følge av at Ap blir største parti, ikke et resultat av noe samarbeid.

Storholt har de siste fire årene vært leder av Kongsberg Arbeiderparti, og har vært medlem av hovedutvalget for helse og omsorg den siste kommunestyreperioden.

Ap, Frp og SV gjør det i snitt dårligere ved kommunevalg enn ved foregående stortingsvalg, og deres oppslutning er derfor justert noe ned i prognosen.

Les også: Disse kjemper om makta i Kongsberg 

Sp ruler i dalen

I Numedal er det de tre Senterparti-kandidatene som til høsten kan trekke ordførerkjedet rundt halsen, skal vi tro Kommunal Rapport.

I Flesberg er det Oddvar Garaas, i Rollag Viel Jaren Heitmann og i Nore og Uvdal Lars Inge Enerstvedt som ligger best an.  Alle tre som resultat av at partiet spås å få flertallet alene. 

Kommunal Rapport skriver selv i saken at deres ordførerprognose ikke er like nøyaktig som lokale målinger med et representativt lokalt utvalg, men gir et godt samlet bilde.

Les også:

Kjørte i 83 km/t i 60-sone

Snart kommer drittværet igjen

Finner alt for å svindle deg på seks minutter: – Skremmende lett 

Artikkeltags