Marthe Hamarheim (27) fra Kongsberg er en av deltakerne i TVNorges 71 grader nord, som har premiere førstkommende tirsdag.

Hamarheim bor for tiden i Oslo, men er oppvokst i Kongsberg.

– Jeg har alltid tenkt at det må være innmari fett å være med på det programmet, og i fjor høst tenkte jeg: Nå må jeg ha et eventyr. Så foreslo lillesøstera mi at jeg skulle melde meg på, så ble det sånn, forteller Hamarheim til Lp.

LES OGSÅ: Valgte bort tysken for matlaging – nå dukker Lise opp på TV

Nervøs boble

Hun hadde ikke helt troen på at hun likevel skulle bli en av deltakerne, siden det er mange som melder seg på, og kun 12 deltakere som får være med. Kongsbergjenta måtte gjennom mange runder, før hun til slutt fikk godkjent-stempelet.

– Hele våren var jeg i en nervøs boble, forteller hun.

Hun ble jublende glad da hun til slutt fikk beskjed om at hun var en av de 12 utvalgte.

LES OGSÅ: Reform-debatten raser videre

– Sykt bra turer

– Hva er det med 71 grader nord som har tiltrukket deg?

– Det er turene, som man ikke får oppleve ellers. Det er sykt bra turer og så er det jo spennende med tv, men det kom egentlig i andre rekke for meg, sier 27-åringen, som til daglig jobber med utereklame.

Hamarheim kan selvsagt ikke røpe noe om hvordan det hele har gått, men én ting er sikkert:

– Det var sjukt gøy, og de fineste turene jeg har vært med på, selv om det er med folk som jeg ikke har valgt selv. Jeg har fått mange gode minner – og gode venner, som jeg prater med daglig, sier hun.

Uenighet om asylmottak på Raumyr 

Sendes for 19. gang

Det er igjen Tom Stiansen som er programleder for det som skal være verdens lengstlevende realityserie. Det er 19. gang serien sendes.

I årets sesong av 71° nord stiller blant andre en deltaker med teltskrekk, en eks-skibums som skriver masteroppgave om hoppekreps, en juicepresser fra hovedstaden, en tidligere utenlandsproff i håndball og programmets første helamerikanske deltaker, rett fra solkysten i California.

Den som klarer seg best, kan innkassere seieren på Nordkapp og dra hjem med ny bil og inntil 400.000 kroner.