Rekordlav smågodtpris!

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Godteri og påske hører som kjent sammen. Det passer jo bra når det i disse dager er priskrig på smågodt i flere av landets dagligvarekjeder.

DEL

Kongsbergdistriktet: - Det har vært skikkelig trøkk i dag, svarte Audun Hansen, butikksjef på REMA 1000 i Stasjonsbakken, da han ble spurt om han hadde merket noe til den rekordlave smågodt-prisen på 2,90. Han la til at de allerede har fylt på en hel pall innen klokka ble 14.00. Flere paller står i beredskap for å tekke de søtsugnes smågodt-behov når beholdningen begynner å minke. Kiwi i Baneveien kan også skilte med tilsvarende prisrekord på 2,90 per hekto, mens på Meny Stortorvet koster det 7,90 kroner.

I Drammensdistriktet er det også lignende tilstander.

- Det har vært ville tilstander her i dag. Noen kjøper haugevis, sier ferskvareansvarlig Lill Engedahl på Rema 1000 i Hokksund. Hun forteller om kunder som fyller opp flere poser med billige søtsaker. Ja, så mye selger de at de er i ferd med å gå tomme.

- Nå er det nesten ikke mer igjen, men vi får mer, understreker Engedahl.

LES OGSÅ: Tennene bader i syre i påsken

Påsketradisjon

Også på Kiwi er prisen på smågodt satt ned til 2,90 kroner.

– Vi har også lagt oss på den prisen. Det har ikke vært så lavt før, sier Tone Solem Lund, pressekontakt i Kiwi.Vi ønsker å være like billige som de andre lavpriskjedene og har derfor lagt oss på det. Jeg tror nok ikke smågodtprisen kommer til å bli lavere nå, men hvis noen andre skulle senke prisen ytterligere så må vi ta det opp til vurdering, sier hun.

Hun betegner prisen som et helt vanlig påskefenomen.

– Det er helt vanlig på denne tiden av året. Man kan vel si at det er en priskrig, ja. Dette er noe som alltid skjer så tett på påsken, sier hun.

LES OGSÅ: Stjal smågodt for 30 kroner – ble pågrepet

Følger markedet

Coop har også satt ned prisene på det som helt tydelig er høysesongvare mot påskehøytiden.

– Coop Extra og Coop Obs hypermarked har også satt ned prisen til 2, 90, forteller kommunikasjonssjef Harald Kristiansen.

Begge disse butikktypene har butikk i Drammens-distriktet, men Kristiansen forklarer at det gjelder for hele landet.

– Vi skal være konkurransedyktige på pris. Derfor følger vi markedet og ser på hva konkurrentene gjør, sier han.

– Kan prisen bli lavere nå?

– Som sagt, vi følger markedet.

– Er det en smågodtkrigpå gang?

– Jeg prøver å finne ut om det er det eller om det er andre grunner, så det kan jeg eventuelt komme tilbake til, sier han.

LES OGSÅ: Påskepilsen i Åsen i fare

Priskonkurranse

Også hos Rema 1000 bekrefter de at de har satt prisen på smågodt til 2, 90 per hekto. Kommunikasjonsrådgiver, Amalie Knudsen skriver i en e-post:

– REMA 1000 selger varer av høy kvalitet til laveste pris og følger til enhver tid prisene i markedet. Den lave prisen på smågodt er et resultat av den sterke priskonkurransen mot påsken.

Går imot

Av kjedene Drammens Tidende har vært i kontakt med er det kun Meny som ikke har dumpet prisen til like under tre kroner.

– Vi har ikke lyst til å være med på å sette ned prisen så kraftig på usunne varer. Samtidig vil vi være konkurransedyktige på pris så vi har halvert smågodtprisene våre, sier kommunikasjonsrådgiver Eli Strand i Meny.

Prisen er i skrivende stund, onsdag formiddag, 7 kroner og 90 øre per hekto for smågodt på Meny.

– Men så klart lever vi i en verden med konkurranse, selv om vi ikke vil være den som pusher. Vi vil følge med og se hva vi vil gjøre etter hvert, men per nå er 7, 90 prisen. Vi liker å gå litt motstrøms.

LES OGSÅ: Påskeføret er reddet i marka

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken