Her er det varmest badevann!

Kongsberg kommune måler badetemperaturen hver uke på de åtte badeplassene som kommunen har ansvar for. De siste målingene kom mandag, og viser at Saggrenda-dammen er blant de varmeste akkurat nå. (Bildet er tatt fra åpningen av den nye badedammen).

Kongsberg kommune måler badetemperaturen hver uke på de åtte badeplassene som kommunen har ansvar for. De siste målingene kom mandag, og viser at Saggrenda-dammen er blant de varmeste akkurat nå. (Bildet er tatt fra åpningen av den nye badedammen). Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Vurderer du å ta deg en dukkert, men vil gjerne vite nøyaktig temperatur først? Her får du svaret.

DEL

Hver uke hele badesesongen måler Kongsberg kommune både kvaliteten på badevannet og temperaturen i de åtte badeplassene som kommunen drifter og vedlikeholder.

Siste måling ble tatt mandag 17. juli, og den gledelige nyheten er at vannkvaliteten er i kategorien grønn, som betyr «utmerket» i alle badedammene (eller vann). 

Kommunen gjør jobben

I forrige uke kunne kollega Lars Bryne, melde om at badetemperaturene var i det litt friskeste laget. I mangel på godkjente måleinstrumenter, spurte han noen badere om temperaturen.

I etterkant av denne saken har minst én leser mast om å få ukentlig rapport på badetemperaturene. Heldigvis slipper Laagendalspostens journalister å reise rundt med måleinstrumenter selv, for det viser seg nemlig at Kongsberg kommune gjør denne viktige jobben for oss.

Over til badetemperaturene:

Jondalsdammen:  15 grader

Kjennerudvannet: 16 grader

Passebekkdammen: 16,5 grader

Saggrendadammen: 17 grader

Øksne: 16,5 grader

Kolsjø: 16, 5

Lågen Brygga: 17 grader

Lågen vika: 17 grader

Temperaturen stiger

Som man kan lese av dagens temperaturmålinger, er det altså Saggrendadammen, Lågen Brygga og Lågen vika som stikker av med seieren når det gjelder å ha det varmeste vannet.

Siden forrige uke har temperaturen i Saggrendadammen steget med én grad, og de to andre badeplassene ved Lågen har steget fra 15 til 17 grader siden forrige uke.

Bitte litt varmere, altså.

(Nå skal det også sies at de første målingene ble tatt klokken 7.55 ved Jondalsdammen, noe som muligens kan ha påvirket resultatet litt siden sola blir varmere utover dagen).

Uansett. Nå har du i hvert fall fått et lite utgangspunkt for å vurdere om du skal ta deg et bad, eller ikke.

LES OGSÅ:

Artikkeltags