Her skal soldater gjennomføre militærøvelse med våpen neste uke

Krigsskolen skal neste uke gjennomføre øvelsen "Troppefører" i Kongsberg sentrum, Sandsvær og Darbu. Her fra en øvelse i Kongsberg tidligere i år.

Krigsskolen skal neste uke gjennomføre øvelsen "Troppefører" i Kongsberg sentrum, Sandsvær og Darbu. Her fra en øvelse i Kongsberg tidligere i år. Foto:

Neste uke kommer soldater til fots og i kjøretøy til å drive militær aktivitet rundt om i Kongsberg.

DEL

Soldater og militært personell med håndvåpen og radio kommer til å være spesielt synlige i Kongsberg sentrum i løpet av neste uke.

Det er Krigsskolen som gjennomfører øvelsen «Troppefører».

– Innbyggerne vil komme til å se militæret med håndvåpen uten ammunisjon, i norsk uniform og med hjelmer som prater i radio, men det er ingen grunn til bekymring. Det er kun en øvelse hvor kadettene planlegger militære operasjoner både i bebygde områder og mindre tettbygde strøk, forteller øvingsleder Major Eirik Thobiassen.

I tillegg til å øve i sentrum, vil de også legge noe av øvelsen til Darbu og Sandsvær.

– Øvelsen foregår som et spill. Vi skal spille ut det vi tror fiender vil kunne gjøre, og deretter både ta og endre avgjørelser som er planlagt ut ifra det., sier majoren.

«Troppefører»-øvelsen gjennomføres som en skjelettøvelse, det vil si at det er en øvelse uten tropper, der gjennomføringen av operasjoner skjer ved bruk av ulike sambandsmidler.

– Øvelsen starter mandag 4. november klokken 10.00 og avsluttes natt til fredag 8. november klokken 03.00, sier Thobiassen.

Les også:

Krigsskolen har øvelse i Kongsbergområdet. Her fra  en øvelse tidligere i år.

Krigsskolen har øvelse i Kongsbergområdet. Her fra en øvelse tidligere i år. Foto:

Artikkeltags