Det er AFS Norge Internasjonal Utveksling som søker etter vertsfamilier til sine elever.

AFS er en ideell organisasjon som jobber for å bidra til fred og forståelse på tvers av landegrenser, blant annet gjennom å organisere utveksling for elever på videregående skole.

I august kommer 130 utvekslingselever fra alle verdenshjørner til Norge for å bo et år i en norsk familie og gå på videregående skole.

– Vi har for tiden ingen familier i Kongsberg, og dette vil vi gjerne endre på, sier Emma Øien i AFS Norge Internasjonal Utveksling.

– Ved å bli vertsfamilie har man sjansen til å vise fram plassen man bor, skape kulturell læring og gi en ung student en opplevelse for livet. Selv sitter man igjen med et ekstra familiemedlem, mange minner og ikke minst en bedre forståelse av seg selv og egen kultur, heter det i pressemeldingen.

Mange av elevene som kommer til Norge drømmer om den norske naturen og en norsk hverdag. For dem ville et år i Kongsberg være ideelt. Flott klima, varme somre og kalde vintre med flott skiføre og nydelige turmuligheter er noe som appellerer til mange utvekslingselever.  

LES OGSÅ:

– Vi hører om sjuendeklassinger som har prøvd narkotika

Liker å ha ansvar

Dugnadsgjeng snudde millionunderskudd til pluss