Avduket post-roboten – snart kommer den til Kongsberg

Konsernsjef Tone Wille i Posten skrev den historiske brevet som samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen kunne hente ut fra verdens første selvgående brev -og pakkerobot.

Konsernsjef Tone Wille i Posten skrev den historiske brevet som samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen kunne hente ut fra verdens første selvgående brev -og pakkerobot. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen avduket Postens nye robot. Til høsten kommer den til Kongsberg, hvor den skal testes ut først.

DEL

Den nye roboten er den første i sitt slag i hele verden, og skal testes ut for postlevering i Kongsberg denne høsten.

Grunnen til at slik testing legges til Kongsberg, er at det fra før finnes et høyteknologimiljø her.

Postroboten ble avduket på Arendalsuka i dag. Statsråd Solvik-Olsen fikk den aller første pakka. Statsråden fikk en hentekode på SMS og kunne deretter hente pakka si i postroboten.

Den nye roboten vil i enkelte områder kunne erstatte postkassa slik vi kjenner den i dag. Du blir varslet om brev og pakker på vei, og roboten kjører selv tilbake på kvelden og blir i løpet av natten fylt med morgendagens leveranser. Brev- og pakkeroboten vil kunne dekke opptil hundre husstander, skriver Posten i en pressemelding.

– I Posten har vi satt oss høye ambisjoner for å drive innovasjon og ta i bruk ny teknologi. Selvkjørende teknologi er ikke science fiction, men virkelighet. Vi ser for oss mange spennende bruksområder, sa konsernsjef Tone Wille i Posten Norge under avdukingen.

Postens selvkjørende brev- og pakkerobot er utviklet i samarbeid med Buddy Mobility.

Dette er postrobotprosjektet

  • Posten Norge og Buddy Mobility, skal mot slutten av 2018 begynne å teste en ny type brev- og pakkeleveringsrobot.
  • Et boligområde i Kongsberg blir prøvearena for prosjektet.
  • Buddy Mobility er et norsk mobilitetsselskap bestående av et konsortium av norske og internasjonale leverandører og investorer som utvikler ulike løsninger basert på autonom teknologi.
  • Selskapet ledes av investor Tharald Nustad, mens makkeren Per Ivar Selvaag har bakgrunn fra bilindustrien, er ansvarlig for utvikling. Morten Theiste har ansvaret for den tekniske siden av prosjektet.
  • Prosjektet ventes å brøyte vei for internasjonal satsing, ettersom postlevering er ganske lik verden over.
  • Brev- og pakkeroboten vises fram på Arendalsuka i august.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken